Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas kamaniņu braucējs Kristers Aparjods Oberhofā atrodas dalītā ceturtā vietā pēc Eiropas čempionāta pirmā brauciena.

Oberfhofā vienlaikus notiek arī Pasaules kausa astotā posma sacensības.

Līderis pēc pirmā brauciena ir krievs Romāns Repilovs, kurš trasi veica 43,188 sekundēs, savu tuvāko sekotāju divu braucienu summā un tautieti Semjonu Pavļičenko apsteidzot par 0,043 sekundēm.

Tikmēr trešais ir austrietis Reinhards Egers, kurš no līdera atpaliek 0,071 sekundi, bet dalītā ceturtā vietā ir Aparjods un titulētais vācietis Fēlikss Lohs, kuri no Repilova atpaliek 0,102 sekundes, bet līdz goda pjedestālam viņiem ir 0,031 sekunde.

No pārējiem latviešiem Riks Kristens Rozītis zaudē 0,195 sekundes un ir desmitais, Artūrs Dārznieks atpaliek 0,208 sekundes un ieņem 12. vietu, bet Inārs Kivlenieks ir 0,417 sekundes lēnāks, kas viņam dod 23. vietu Pasaules kausa ieskaitē un 21. pozīciju Eiropas čempionātā.

Otrais brauciens gaidāms pulksten 15.15.

Jau ziņots, ka Latvijas kamaniņu sporta divnieks Juris un Andris Šici sestdien izcīnīja bronzas medaļas Eiropas čempionāta sacensībās. Tikmēr Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs un Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš Eiropas čempionāta ieskaitē ieņēma sesto un astoto vietu, bet Pasaules kausā viņiem bija septītā un devītā pozīcija.

Savukārt svētdien būs mači dāmām un komandu stafete.

Vienlaicīgi ar šo Pasaules kausa posmu Oberhofā notiek arī 50.Eiropas čempionāts. Pērn kontinenta meistarsacīkstes notika Siguldā, kur otro vietu izcīnīja brāļi Šici, kamēr stafetē Latvijai tika bronza.

Kopumā Latvija kopš neatkarības atgūšanas Eiropas čempionātos guvusi 12 medaļas - divus zeltus, četrus sudrabus un sešas bronzas. Abi čempiontituli tika izcīnīti 2008. un 2010. gadā komandu sacensībās.

Šis ir priekšpēdējais Pasaules kausa posms, bet sezona tiks noslēgta 23.-24. februārī Sočos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!