Foto: F64

Vācijas pilsētā Vinterbergā 2022. gads iesāksies ar Pasaules kausa sesto posmu, kurā startēt pieteikušies 166 sportisti no 27 valstīm. Tajā skaistā arī 11 Latvijas sportisti – Elīza Tīruma, Sigita Bērziņa, Elīna Ieva Vītola, Kristers Aparjods, Gints Bērziņš, Artūrs Dārznieks, Riks Kristens Rozītis, Andris Šics/Juris Šics un Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, informēja Latvijas Kamaniņu sporta federācija.

Sākotnēji Jaunā gada pasaules kausam vajadzēja norisināties Bavārijā. Taču pēc postošas vētras vasarā Kēningzes trase tika smagi izpostīta un Eberspacher pasaules kausa sestais posms tika pārcelts uz Vinterbergas ledus trasi. Vinterbergā kamaniņu sportam ir senas tradīcijas, šajā trasē ir jau aizvadīti 30 pasaules kausa posmi , kā arī trīs FIL pasaules čempionāti.

Piektdien, 31. decembrī Nāciju kausā par vietu pamatsacensībās cīnīsies četri Latvijas sportisti: Riks Kristens Rozītis, Artūrs Dārznieks, Elīna Ieva Vītola un Sigita Bērziņa.

Ulla Zirne un Kendija Aparjode iegūto traumu dēļ šajā pasaules kausā nepiedalīsies.

Pārējie sportisti ir izcīnījuši vietu stiprāko grupā pēc iegūtajiem punktiem pēdējos trijos Eberspacher pasaules kausa posmos. Stiprāko grupa – 12 dāmas, 15 vīri un 12 divvietīgās ekipāžas.

Sestdiena, 1. janvāris

10.50 Pirmais brauciens – Divvietīgās ekipāžas
12.10 Otrais brauciens – Divvietīgās ekipāžas
13.30 Pirmais brauciens – Vīri
15.05 Otrais brauciens – Vīri

Svētdiena, 2. janvāris

10.30 Pirmais brauciens - Sievietes
11.55 Otrais brauciens – Sievietes
13.50 Komandu stafete

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!