Foto: TASS/Scanpix//LETA/Personīgais arhīvs

Sportistam pakausī jātur doma, ka karjera nebūs mūžīga, tādēļ ir jādomā par savas dzīves B un C plāniem, lai kādā dienā neattaptos pie tukšas un sasistas siles. Paralēli savai profesionālās sportistes ikdienai aktīva bija kamaniņu braucēja Ulla Zirne, kurai pēc karjeras noslēguma savs CV nekur nebija jāiesniedz – piedāvājumi viņu atrada paši. Šobrīd viņa ir pievērsusies šomēnes gaidāmā "Krastu mača" rīkošanai. Sporta veidā, kuram ar kamaniņām nav nekāda sakara.

Par karjeras beigām Zirne paziņoja februārī – vien 26 gadu vecumā. Profesionālajā sportā tas ir brieduma laiks, un kamaniņu sports nav izņēmums. Ulla nedomā, ka karjeras laikā sasniedza savus spēka griestus, taču vairs neesot bijis motivācijas – fiziska un morāla resursa, lai kamaniņu sportam veltītu 100% atdevi kā iepriekš. Tāpat aizvadītajā sezonā viņu vajāja traumas. Kamaniņu sportā Zirne pavadīja 18 gadus, bet pēdējais starts simboliski bija Pasaules kausa posmā Siguldā.

Lēmumu noslēgt karjeru un sākt pavisam jaunu dzīves posmu Zirne nenožēlo un atmiņās negremdējas. "Teikšu godīgi, kamaniņu sports man nepietrūkst. To esmu atstājusi aiz sevis. Kamaniņas bija mana ikdiena ļoti daudzus gadus. Man patika tas, ko darīju, bet tagad šis periods ir pagājis, un to esmu nolikusi plauktiņā. Ar pozitīvām atmiņām, bet bez sajūtas, ka man tas pietrūkst."

Negaidīts piedāvājums


Dzīves laikā Ullas interešu lokā bijis ne tikai sports, bet arī mode – viņai ir sava apģērbu līnija "Ullalaaa", kas gan šobrīd ietur nelielu pauzi, taču nekur nav pazudusi. Šobrīd viņa strādā ar apģērba zīmolu "PIXIE".

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!