Foto: LETA
Latvijas funkcionāra Einara Fogeļa vadītā Starptautiskā kamaniņu sporta federācija (FIL) savā rudens sanāksmē pagarināja Krievijas sportistu diskvalifikāciju, tomēr joprojām kā iemeslu atstādināšanai min "sportistu drošību", nevis Krievijas uzsākto vardarbību Ukrainā.

FIL izpildkomiteja 2. martā apturēja Krievijas sportistu dalību sacensībās, taču vēlāk FIL arbitrāža šo lēmumu atcēla. Vēlāk FIL mainīja statūtus, lai varētu piemērot sankcijas Krievijas sportistiem un amatpersonām.

FIL paziņojumā norādīts, ka tagad organizācijas rudens sesijā skatīta "Krievijas iebrukuma Ukrainā ietekme uz 2022/ 2023. gada sezonu sacensībām". Skatot šo jautājumu, FIL izpildkomiteja lēmusi, ka Krievijas sportisti un viņu atbalsta personāls uz laiku tiek atstādināti no visiem FIL rīkotājiem pasākumiem.

"Sportistu drošības apsvērumu dēļ tika nolemts, ka Krievijas sportisti un viņu atbalsta komanda uz laiku tiek atstādināti no dalības FIL sankcionētajos pasākumos. FIL rūpīgi uzraudzīs situāciju un reaģēs, kad apstākļi mainīsies," teikts FIL paziņojumā, kurā kā diskvalifikācijas iemesls nav minētas Krievijas un tās armijas pastrādātās zvērības Ukrainā.

Par FIL lēmumiem saistībā ar Krievijas iebrukumu un vardarbību Ukrainā aprīlī "Delfi TV" raidījumā aizmugure diskutēja FIL prezidents Einars Fogelis un Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Žoržs Tikmers. Raidījumu var noskatīties ŠEIT.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!