Foto: FIL/Mareks Gaļinovskis

"Eberspächer" pasaules kausa otrā posma pirmā diena Vistleras ledus trasē noslēdzās ar sieviešu sacensībām, kurās piedalījās trīs Latvijas sportistes: Elīna Ieva Vītola, Sigita Bērziņa un Kendija Aparjode.

Ar septiņpadsmito starta numuru pirmā no latvietēm trasē devās Kendija Aparjode, kura trasi vieca bez lielām kļūdām un finišēja ar desmito labāko laiku, informē Latvijas Kamaniņu sporta federācija.

Abas jaunākās Latvijas sportistes, kuras ātrajā un bīstamajā Vistleras trasē viesojās pirmo reizi, trasi uzsāka cerīgi, uzstādot otro un trešo labāko starta laiku. Taču pieredzes trūkums tomēr neļāva izbraukt vajadzīgās trases trajektorijas, kas Elīnai Ievai Vītolai finišā rezultējās ar 26. vietu, bet Sigitai Bērziņai ar 30. pozīciju.

Pirmā brauciena līdere vāciete Merle Freibele.

Otrajā braucienā, traucoties ar ātrumu 132,6 km/h, Kendija Aparjode finišā uzlaboja sava pirmā brauciena rezultātu, bet divu braucienu summā sportiste zaudēja savu pozīciju un izcīnīja 11. vietu [+0.434].

Otrajā braucienā Elīna Ieva Vītola lieliski veica trasi un finišā uzrādīja devīto ātrāko rezultātu, kas sportistei divu braucienu summā ļāva pakāpties par četrām pozīcijām un izcīnīt 22. vietu [+0.816].

Savukārt Sigita Bērziņa divu braucienu summā ierindojās 29. pozīcijā [+1.922].

Sacensību uzvarētāja austriete Madeleine Egle [1:17.137]. Sudraba godalga Vācijas sportistei Jūlijai Taubitsai [+0.024]. Savukārt uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa pirmā brauciena līdere Merle Freibele [+0.045].

Sestdien, 10. decembrī otrais pasaules kausa posms noslēgsies ar vīriešu un sieviešu divvietīgo ekipāžu sacensībām, kur Latvijas valstsvienību pārstāvēs abi vīriešu dueti: Mārtiņš Bots/Roberts Plūme un Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts. Kā arī tiks aizvadīta pirmā komandu stafete.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!