Foto: LETA
Titulētais Latvijas kamaniņu divnieks, brāļi Andris un Juris Šici šajā nedēļas nogalē Siguldā piedalīsies pašmāju čempionātā, tādējādi atgriežoties sacensībās, vēsta Latvijas Kamaniņu sporta federācija.

Brāļi karjeras noslēdza pēc iepriekšējās sezonas un janvārī pirms Pasaules kausa sacensībām Siguldā veica atvadu braucienu. Tomēr nu Šici nolēmuši piedalīties arī Latvijas čempionātā.

Kopumā Latvijas čempionātā un Latvijas junioru un jaunatnes meistarsacīkstēs piedalīsies 102 sportisti 12 dažādās kategorijās. Sacensības notiks 3. un 4. martā Siguldas Bosbsleja un kamaniņu trasē.

Par godalgām cīnīsies visi Latvijas nacionālās izlases atlēti: Gints Bērziņš, Kristers Aparjods, Elīna Ieva Vītola, Sigita Bērziņa, Kendija Aparjode, Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts, Anda Upīte/Sanija Ozoliņa.

Piektdien no plkst 15.00 līdz 19.00 norisināsies oficiālie treniņbraucieni, bet sestdien, ceturtajā martā no plkst. 09.00 par godalgām cīnīsies vīrieši, sievietes, "Junioru" sievietes un vīrieši, sieviešu un vīriešu divvietīgās ekipāžas, "Junioru" sieviešu un vīriešu divvietīgās ekipāžas, kā arī "Jaunieši A" zēni.

No plkst. 10.30 divus sacensību braucienus aizvadīs "Jaunieši A" meitenes un "Jaunieši B" zēni.

No plkst. 11.30 trasē dosies "Jaunieši A" meiteņu un zēnu divvietīgās ekipāžas, "Jaunieši B" divvietīgās ekipāžas, "Jaunieši B" meitenes, kā arī "Jaunieši C" meitenes un zēni.

Savukārt plkst. 13.45 sacensības tiks noslēgtas ar apbalvošanas ceremoniju, kurā balvas tiks pasniegtas labākajiem Latvijas kamaniņu braucējiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!