Gaidāmās nedēļas izskaņā no 26. līdz 28. janvārim Altenbergas ledus trasē Vācijā norisināsies sezonas svarīgākās sacensības pasaules čempionāts, kas pulcēs 162 sportistus no 21 valsts – 39 sievietes, 37 vīriešus, 17 sieviešu divvietīgās ekipāžas un 26 vīriešu divvietīgās ekipāžas. Latvijas sportistu motivācija šajās sacensībās ir augsta, stāstīja Latvijas izlases galvenais treneris Zintis Šaicāns.

Latvijas valstsvienību 52. FIL pasaules čempionātā pārstāvēs 19 sportisti: Kristers Aparjods, Gints Bērziņš, Kaspars Rinks, Kendija Aparjode, Elīna Ieva Vītola, Sigita Bērziņa, Frančeska Bona, Zane Kaluma, Anda Upīte/Zane Kaluma, Viktorija Ziediņa/Selīna Elizabete Zvilna, Marta Robežniece/Kitija Bogdanova, Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts, Raimonds Baltgalvis/Vitālijs Jegorovs.

"Svarīgākās sezonas sacensības tepat, aiz stūra. Treneri ir ieguldījuši daudz resursu, lai atrastu labākos tehniskos risinājumus kamanu konfigurācijās. Komanda ir mērķtiecīgi gatavojusies un aizvadījusi treniņnometnes Altenbergā. Sportisti ir motivēti un treneri apņēmības pilni. Šī ir trase, kurā ir visa veida sarežģītības elementi. Sportistiem ir jāparāda maksimāla meistarība, lai gūtu labu rezultātu finišā," teica treneris Šaicāns.

Altenbergas ledus trasē pasaules čempionāts norisināsies trešo reizi – pirmo reizi tas bija 1996. gadā, bet otro – 2012. gadā.

Piektdien, 26. janvārī, plkst. 9.30 norisināsies kvalifikācija BMW Sprinta kausam, kurā piedalīsies visi sportisti. Savukārt, no plkst. 14.00 līdz 17.30 norisināsies Sprinta kausa fināls, kurā piedalīsies kvalifikācijas 15 ātrākie sportisti katrā kategorijā. Sestdien, 27. janvārī. par pasaules čempiona titulu cīnīsies sieviešu un vīriešu divvietīgās ekipāžas, kā arī sievietes. Savukārt Svētdien, 28. janvārī, uz starta dosies sievietes, kā arī tiks aizvadīta komandu stafete.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!