Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas biatlonists Edgars Piksons sestdien ieņēma 46.vietu Pasaules kausa izcīņas otrā posmā iedzīšanas sacensībās, kas risinās Austrijas pilsētā Hohfilcenē.

12,5 kilometru garajā distancē Latvijas sportists trijās šaušanās pieļāva divas kļūdas, finišā uzvarējušajam Tarjeijam Bē no Norvēģijas, kurš šaušanā kļūdījās vienu reizi, zaudējot četras minūtes un 52,8 sekundes.

Kā zināms, Bē uzvarēja arī piektdien notikušajās desmit kilometru sprinta sacensībās.

Otro vietu sacensībās izcīnīja austrietis Simons Eders, kurš šoreiz šāva nekļūdīgi un Bē zaudēja 38,5 sekundes.

Savukārt 40 sekundes uzvarētājam zaudēja trešo vietu izcīnījušais Krievijas sportists Ivans Čerezovs, kurš kļūdījās divas reizes.

Tikmēr pašreizējais Pasaules kausa kopvērtējuma līderis norvēģis Ēmils Hegle Svensens ar četrām kļūdām ierindojās piektajā vietā, Bē zaudējot 43,5 sekundes, bet slavenais viņa tautietis Ūle Einārs Bjērndālens kļūdījās trīs reizes un finišēja septītajā pozīcijā, uzvarētājam zaudējot 49,9 sekundes.

Pasaules kausa kopvērtējumā pirmās trīs vietas ieņem Norvēģijas sportisti. Svensens ar 257 punktiem atrodas pirmajā vietā, viņam ar 246 punktiem sekot Bē, bet trešais ar 235 punktiem ir Bjērndālens.

Latvijas izlases līderis Ilmārs Bricis, šajā posmā piedalīsies tikai 4x7,5 kilometru stafetes sacensībās svētdien, kopvērtējumā ar 49 punktiem ieņem 35.vietu.

Jau ziņots, ka Piksons bija vienīgais no Latvijas sportistiem, kas kvalificējās iedzīšanas sacensībām, piektdienas sprinta sacensībās ieņemot 42.vietu. Tomēr Latvijas sportists netika pie Pasaules kausa kopvērtējuma ieskaites punktiem, kurus saņem pirmo 40 vietu ieguvēji.

Kā ziņots, pārējie Latvijas sportisti iedzīšanai nespēja kvalificēties. Andrejs Rastorgujevs ar trijām kļūdām Bē zaudēja trīs minūtes un 23,8 sekundes, ieņemot 74.vietu, bet Jānis Bērziņš šāva bez kļūdām, tomēr viņa slēpojums nebija pārāk ātrs, kas sportistam deva 97.pozīciju. Uzvarētājam Bērziņš zaudēja piecas minūtes un 17,1 sekundi.

Sestdien tiks aizvadītas ar sieviešu stafetes sacensības, bet svētdien posms noslēgsies ar iedzīšanas sacensībām sievietēm un stafeti vīriešiem.

Kā ziņots, piektdien Latvijas sieviešu biatlona izlases līdere Madara Līduma izcīnīja 51.vietu 7,5 kilometru sprinta sacensībās. Tikmēr Žanna Juškāne palika ceturtā aiz dalības iedzīšanas sacensībās, finišējot 64.vietā, bet Gerda Krūmiņa palika 72.pozīcijā.

Kā ziņots, Pasaules kausa izcīņas pirmajā posmā, kas risinājās Zviedrijas pilsētā Estersundā, sieviešu sacensībās 15 kilometru distancē Līduma ieņēma 64.vietu, Krūmiņa ieņēma 88.vietu, bet Juškāne ierindojās 93.pozīcijā. Tikmēr vīriešu sacensībās 20 kilometru distancē 27.vietu izcīnīja Ilmārs Bricis, 47.vietu ieņēma Piksons, bet Rastorgujevs palika 64.vietā.

Sprinta sacensībās vīriešiem Bricis finišēja 23.vietā, Piksons ierindojās 73.vietā, bet Rastorgujevs ieņēma 76.vietu. Savukārt pēc tam sekojošajās iedzīšanas sacensībās piedalījās tikai Bricis, kurš izcīnīja 24.vietu.

Savukārt sprinta sacensībās sievietēm Līduma izcīnīja 27.vietu, Krūmiņa ierindojās 68.pozīcijā, bet Juškāne finišēja 78.vietā. Iedzīšanas sacensībās startēja tika Līduma, ieņemot 32.vietu.

Pasaules kausa izcīņā šosezon notiks deviņi posmi, bet pasaules čempionāts risināsies no 1. līdz 13.martam Hantimansijskā, Krievijā.

Jau ziņots, ka iepriekšējās sezonas Latvijas sportisti aizvadīja neveiksmīgi un to kulminācija bija Vankūveras Olimpiādē. Augstāko vietu izdevās sasniegt Bricim, kurš sprinta sacensībās ieņēma 14.vietu, bet pēc tam iedzīšanas sacensībās Bricis ierindojās 32.pozīcijā. Pārējie Latvijas biatlonisti un arī biatlonistes startēja daudz neveiksmīgāk.

Tikmēr stafetes sacensībās Latvijas vīriešu un sieviešu komandas abas ieņēma pēdējo, 19.vietu.

Starpsezonā par Latvijas izlašu galveno treneri tika apstiprināts Intars Berkulis, bet par treneri strādās Jēkabs Nākums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!