Foto: EPA/LETA
2013./2014. gada olimpiskajā sezonā Norvēģijas biatlona izlasi atkal pārstāvēs Ūle Einārs Bjerndālens un Tūra Bergere, un vēl 10 spēcīgāko valsts biatlonistu, vēsta federācijas mājas lapa.

Norvēģijas vīriešu biatlona izlasē iekļauts ilggadējais komandas līderis Bjerndālens, kurš neilgi pirms Soču olimpiskajām spēlēm svinēs savu 40. dzimšanas dienu, brāļi Tarjejs un Johanness Bē, šīssezonas Pasaules kausa otrās vietas ieguvējs Emīls Hegle Svendsens, Henriks Labe-Lunds un Vetle Kristiansens.

Ja Bjerndālens tiks iekļauts Norvēģijas olimpiskajā izlasē, Soču olimpiskās spēles viņam būs piektā Olimpiāde karjerā. Pirmās spēles Bjerndālenam bija 1998. gadā Nagano, kurās viņš izcīnīja savu pirmo no sešām olimpiskajām zelta medaļām. 

Tarjejs Bē, Bjerndālens un Svendsens bija Norvēģijas izlases sastāvā, kas 2010. gada Vankūveras olimpiskajās spēlēs triumfēja komandu stafetē. No tā četrinieka sporta gaitas ir pabeidzis Halvards Hanevolds.

Sieviešu izlasi veidos Tūra Bergere, kura noteikti centīsies kļūt par divkārtēju olimpisko čempioni, Anna Kristīna Flatlanda, Sinneve Sulemdāle, Tirila Ekforda, Fanija Horna un Hilda Fenne.

Šosezon Pasaules kausa izcīņā Nāciju kausa vērtējumā norvēģu biatlonisti ieņēma otro, bet sievietes - pirmo vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!