Foto: RIA Novosti/Scanpix
Latvijas jauktā biatlona stafetes komanda svētdien Zviedrijā ieņēma necilo 24.vietu jaunās Pasaules kausa izcīņas sezonas pirmā posma sacensībās, apsteidzot vien divus konkurentu kvartetus.

Ar šīm jaukto komandu stafetes sacensībām uzsākta jaunā Pasaules kausa sezona.

Latviju sacensībās pārstāvēja Žanna Juškāne, Inga Paškovska, Andrejs Rastorgujevs un Toms Praulītis. Pie soda apļiem tika vienīgi Juškāne un Praulītis, kuri abi otrajā šaušanā nopelnīja pa attiecīgi diviem un vienam soda aplim.

Juškāne kopumā izmantoja visas sešas rezerves patronas, Paškovska un Rastorgujevs - četras, bet Praulītis - trīs.

Pēc noslēdzošās šaušanas, distancē esot Praulītim, Latvijas komanda tika apsteigta par apli. Šāds liktenis piemeklēja kopumā 11 komandas, ieskaitot abas aiz Latvijas finišējušās - Ķīnu un Dienvidkoreju.

Uzvaru sacensībās izcīnīja Čehijas pārstāvji Veronika Vitkova, Gabriela Soukalova, Zdeneks Viteks un Ondrejs Moravecs. Kvartets ar izlietotām astoņām rezerves patronām par 10,2 sekundēm apsteidza Norvēģijas sportistus, bet vēl par minūti atpalika Ukraina.

Nākamās nedēļas gaitā Pasaules kausa izcīņas pirmajā posmā norisināsies sešas individuālās disciplīnas.

Līdz Soču ziemas olimpiskajām spēlēm notiks seši Pasaules kausa izcīņas posmi, bet pēc tam norisināsies vēl trīs.

Latvijai Soču Olimpiādē jau ir viena vieta vīriešu sacensībās. Nav šaubu, ka to aizņems Rastorgujevs, kurš pagājušajā sezonā "uzziedēja", sasniedzot augstus rezultātus. Pagājušo Pasaules kausa sezonu Rastorgujevs sāka negaidīti veiksmīgi un bija starp ātrākajiem slēpotājiem visu sportistu vidū, tomēr gadu mijā viņu vairakkārt piemeklēja veselības problēmas, un Latvijas sportists nepaspēja atgūties līdz pasaules čempionātam, kurā ar augstiem rezultātiem neizcēlās.

Tāpat Latvijai pēc pagājušās sezonas Nāciju kausa ieskaites rezultātiem Soču Olimpiādē pienākas viena vieta sieviešu sacensībās, turklāt pēc šīs sezonas rezultātiem iespējama kāda īpašā ielūguma jeb "wild card" iegūšana.

Pasaules kausa sezonas noslēgumā Rastorgujevs ar 229 punktiem ierindojās 36.vietā, bet sezonas izskaņā notikušajā Soču posmā Latvijas biatlonists pat izcīnīja ceturto vietu, un viņam pietrūka vien pavisam nedaudz, lai valstij sagādātu pirmo medaļu Pasaules kausa apritē pēc septiņu gadu pārtraukuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!