Foto: AFP/Scanpix
Franču biatlonists Martēns Furkāds atdāvinājis kādai mazai krievu līdzjutējai savu zelta medaļu, ko viņš ceturtdien izcīnīja Pasaules kausa pēdējā posma sprinta sacensībās Hantimansijskā.

Biatlonists bija ceļā uz preses konferenci, kad meitene palūdza franču sportistu nofotografēties kopā ar viņu, un Furkāds atdāvināja viņai arī savu uzvarētāja zelta medaļu.

"Man mājās ir daudz medaļu, bet bērniem tās tik ļoti patīk," aģentūrai "R-Sport" teica biatlonists. "Es ar prieku atdāvināju to meitenītei. Domāju, viņa priecājas par šādu dāvanu, jo tagad viņai būs ne tikai labas atmiņas no sacensībām, bet arī trofeja. Es ne reizi vien esmu atdāvinājis savas medaļas, bet ne Hantimansijskā, jo te man vēl nebija izdevies uzvarēt. Es atdodu visu, ko izcīnu, izņemot Lielo kristāla globusu un olimpiskās medaļas."

Furkāds ceturtdien uzvarēja sprinta sacensībās, sašaujot visus mērķus. Ka zināms, Latvijasbiatlonists Andrejs Rastorgujevs palika 0,3 sekunžu attālumā no sava pirmā goda pjedestāla Pasaules kausā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!