Foto: LETA
Latvijas vadošā biatloniste Baiba Bendika sestdien savās debijas sacensībās Pasaules kausa posma iedzīšanā finišēja pēdējā vietā.

Austrijā notiekošā sezonas otrā etapa desmit kilometru iedzīšanā Bendika pamanījās pieļaut septiņas kļūdas, kas viņai starp 55 sportistēm lika ieņemt pēdējo vietu.

Par sacensību uzvarētāju tikmēr kļuva vāciete Laura Dālmeiere, kura pieļāva vienu kļūdu un apsteidza latvieti par vairāk nekā sešām minūtēm.

Tikmēr otrā sestdien bija vēl viena Vācijas biatloniste Marena Hammeršmita, kura ugunslīnijā pieļāva divas kļūdas un kura tikusi pie sudraba medaļas jau otro dienu pēc kārtas, no uzvarētājas atpaliekot par 13,3 sekundēm. Savukārt trešo vietu izcīnīja čehiete Gabriela Soukalova, kura nesašāva vienu mērķi.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc četrām individuālajām sacensībām līderpozīcijā ar 222 punktiem joprojām ir Soukalova. Viņai ar 206 punktiem seko vāciete Franciska Hildebranda, kura šoreiz bija ceturtā, kamēr trešā ar 195 punktiem ir francūziete Marī Dorēna-Abēra.

Jau vēstīts, ka Bendika piektdien izcīnīja 43.vietu 7,5 kilometru sprinta sacensībās, sasniedzot jaunu karjeras augstāko rezultātu un pirmo reizi karjerā kvalificējoties iedzīšanai.

Tikmēr kungiem 12,5 kilometru iedzīšanas sacensības sāksies plkst. 15.30, bet Latvijas biatlonistam Andrejam Rastorgujevam tajās būs 36. numurs.

Kā zināms, Rastorgujeva divas kļūdas šaušanā piektdien liedza viņam pacīnīties par augstu vietu desmit kilometru sprinta sacensībās, sportistam ierindojoties 36. pozīcijā.

Savukārt pārējie Latvijas sportisti bija vēl zemāk - Roberts Slotiņš ar trim kļūdām šaušanā bija 102. pozīcijā, bet Ingus Degsnis ar četrām kļūdām bija 106. vietā. Kopumā sacensībās piedalījās 108 biatlonisti.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc sezonas pirmajām četrām sacensībām līderpozīcijā ar 194 punktiem atrodas iepriekšējo četru gadu Pasaules kausa ieguvējs francūzis Martēns Furkads, no kura par 31 punktu atpaliek 41 gadu vecais norvēģis Ūle Einārs Bjērndālens. 156 punktus iekrājis vēl viens francūzis Kentēns Fijons Majē. Savukārt Rastorgujevs izcīnījis desmit punktus un ieņem 60. pozīciju starp 68 punktus guvušajiem sportistiem.

Šī Pasaules kausa posma turpinājumā svētdien biatlonisti sacentīsies dāmu un kungu stafetē.

Pasaules kausa kalendārā, kā jau ierasts, iekļauti deviņi posmi, kas sadalīti trijos trimestros - pirmais ir līdz Jaunajam gadam, otrais seko janvārī, bet trešais tiek aizvadīts sezonas otrajā pusē.

Pasaules meistarsacīkstes marta pirmajā pusē risināsies Oslo apkārtnē esošajā Holmenkollenē.

Kā zināms, Latvijas biatlona izlasē pavasarī notika lielas pārmaiņas un galvenā trenera amatā atgriezās Vitālijs Urbanovičs, turklāt viņam tagad palīdz kādreizējie valsts biatlonisti Ilmārs Bricis un Jēkabs Nākums. Tiesa, Rastorgujevs šovasar turpināja trenēties atsevišķi no pārējās komandas.

Pagājušajā sezonā Rastorgujevs Pasaules kausa kopvērtējumā guva 27.vietu, kas salīdzinājumā ar gadu iepriekš bija kritums par deviņām pozīcijām. Savukārt neviens cits Latvijas sportists pie Pasaules kausa ieskaites punktiem jau ilgāku laiku nav spējis tikt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!