Foto: RIA Novosti/Scanpix
Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs piektdien Pasaules kausa izcīņas sprinta sacensībās Slovēnijas pilsētā Pokļukā pēc neveiksmīgas otrās šaušanas ierindojās vien 70. vietā, bet pieredzējušais sportists Ilmārs Bricis finišēja četras pozīcijas zemāk.

Līdz ar to neviens Latvijas sportists nekvalificējās iedzīšanas sacensībām.

Rastorgujevs sacensības iesāka lieliski, pirmajā šaušanā ātri trāpot visos piecos mērķos. Distancē viņš atgriezās piektajā vietā, taču otrajā "uguns līnijā" latvietis sašāva tikai vienu mērķi un noslēdza cīņu par augstām vietām. Finišā Rastorgujevs ar četrām kļūdām ierindojās 70. vietā, viņš uzvarētājam Martēnam Furkādam no Francijas zaudēja 2:26,2 minūtes.

Savukārt Ilmārs Bricis pirmajā šaušanā kļūdas nepieļāva un distancē atgriezās 51. vietā, bet šaušanā stāvus viņam divas kļūdas. Sacensības Bricis noslēdza 74. vietā, no pirmās vietas atpaliekot 2:38,8 minūtes.

Latviju šajās sacensībās pārstāvēja arī Roberts Slotiņš, kurš pirmajā šaušanā kļūdījās vienreiz, bet otrajā – divreiz. Sacensības latvietis noslēdza pēdējā, 104. vietā (+4:16,2).

Furkāds 10 kilometru garo distanci veica 23:11,7 minūtēs, aiz sevis atstājot norvēģi Johannesu Tingesu Bē (+13,7) un Antonu Šipuļinu no Krievijas (+15,1).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!