Foto: LETA
Latvijas biatloniste Baiba Bendika piektdien Austrijā pasaules čempionātā izcīnīja 50. vietu 7,5 kilometru sprintā, bet pirmo zelta medaļu un vispār pirmo medaļu karjerā pasaules čempionātos izcīnīja čehiete Gabriela Koukalova.

Vēl viena Latvijas biatloniste Žanna Juškāne ieņēma 95. vietu 101 sportistes konkurencē. Bendika ar izcīnīto 50. vietu ieguva tiesības startēt 10 kilometru iedzīšanā.

Koukalova trasē devās ar 96. numuru kā viena no pēdējām no favorīšu pulka. Viņa šaušanā bija precīza, aizverot visus desmit mērķus, un finišā par četrām sekundēm apsteidza vācieti Dalmeieri. Trešo vietu izcīnīja francūziete Ševaljē (+25,1 sekundes), tikai par 0,2 sekundēm apsteidzot Vitoci. Visas pirmajā sešiniekā iekļuvušās biatlonistes šaušanā bija nekļūdīgas.

Bendika pirmajā šaušanā bija precīza, bet šaušanā stāvus pieļāva divas kļūdas. Finišā viņa uzvarētājai zaudēja minūti un 57,8 sekundes. Juškāne šaušanā guļus kļūdījās trīs reizes, bet stāvus – divas reizes. Viņa uzvarētājai zaudēja četras minūtes un 19,1 sekundi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!