Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA
Latvijas biatlonistes ceturtdien Vācijā šautuvē kopā atstāja 18 nesašautus mērķus Pasaules kausa biatlonā 15 kilometru individuālajā distancē, augstāko vietu ieņemot Sanitai Buliņai.

Nestartējot Latvijas spēcīgākajai biatlonistei Baibai Bendikai, kurai ir apslimusi, labāko rezultātu Latvijas izlasē sasniedza Sanita Buliņa, kura ar septiņām kļūdām šaušanā ierindojās 88.vietā 96 biatlonistu konkurencē.

Viņa uzvarētājai no Itālijas Lizai Vitoci, kura finišēja 40 minūtēs un 5,9 sekundēs, zaudēja desmit minūtes un 47,3 sekundes. Četri nesašauti mērķi Buliņai palika trešajā ugunslīnijā.

Sandra Buliņa ar piecām kļūdām šaušanā, trīsreiz kļūdoties trešajā šaušanā, ierindojās 90.vietā, Vitoci zaudējot 11 minūtes un 3,8 sekundes, bet Annija Keita Sabule as sešām kļūdām šaušanā ierindojās 93.vietā, uzvarētājai piekāpjoties 12 minūtes un 33,7 sekundes.

Otro vietu ieņēma francūziete Lū Žanmono, kura pirmoreiz kāpa uz Pasaules kausa posma goda pjedestāla. Iepriekš viņas labākais sasniegums bija sestā vieta šosezon distancē ar kopēju startu Francijā notikušajā posmā.

Žanmono, tāpat kā Vitoci, sašāva visus 20 mērķus. Viņa Vitoci zaudēja 39 sekundes.

Trešo vietu ar vienu "pūdeli" ieņēma Žanmono tautiete Žilija Simona, kura uzvarētājai piekāpās 45,2 sekundes.

Ceturto vietu ieņēma uzvarētājas tautiete Doroteja Vīrere, piekto un sesto vietu - māsas Ēberjas no Zviedrijas, Hannai ieņemot piekto un Elvīrai sesto vietu.

Sanita Buliņa šosezon individuālajā distancē startēja pirmajā Pasaules kausa posmā Kontiolahti un ierindojās 85.pozīcijā, bet Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) Junioru kausā ieņēma 48.vietu.

Sandra Buliņa pirmajā Pasaules kausa posmā "klasikas" sacensībās šāva garām piecas reizes un finišēja 75.vietā, bet IBU Junioru kausā izcīnīja 37.pozīciju. Savukārt Sabulei starts individuālajā distancē bija arī pirmās Pasaules kausa sacensības šajā sezonā.

Vienīgajās līdzšinējās šīs sezonas "klasikas" sacensībās pirmajā posmā Kontiolahti uzvaru izcīnīja Zviedrijas biatloniste Hanna Ēberja, kamēr otro un trešo vietu ieņēma attiecīgi norvēģiete Ingrīda Lanmarka Tandrevolla un Itālijas pārstāve Liza Vitoci.

Piektdien notiks 4x7,5 kilometru stafete vīriešiem, sestdien - 4x6 kilometru stafete sievietēm, bet svētdien posms tiks noslēgts ar sacensībām ar kopēju startu.

Sestais Pasaules kausa posms nākamnedēļ notiks Itālijas trasē Antholcā, bet noslēdzošais no desmit Pasaules kausa sacensību posmiem paredzēts marta vidū Oslo. Pasaules meistarsacīkstes no 6. līdz 19.februārim uzņems Oberhofa Vācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!