Foto: AFP/Scanpix/LETA

Norvēģijas biatlonisti Ingrīda Lanmarka Tandrevolla un Vetle Šostads Kristiansens svētdien Pokļukā izcīnīja uzvaru Pasaules kausa ceturtā posma jauktajā pāru stafetē.

Sacensībām bija pieteikts arī Latvijas vadošais duets Baiba Bendika un Andrejs Rastorgujevs, taču, kā ziņo sabiedrisko mediju portāls "lsm.lv", Bendika ir apslimusi un šī iemesla dēļ nevarēja startēt.

Norvēģi vadībā nostiprinājās pēc trešās ugunslīnijas, finišējot 38 minūtēs un 54,1 sekundē. Šautuvē Norvēģijas duets visu mērķu aizvēršanai pielietoja piecas rezerves patronas.

Otro vietu izcīnījušie francūži Lū Žanmono un Antonēns Gigonā zaudēja 41,0 sekundi, bet vēl 8,6 sekundes atpalika Šveices duets Amī Baserga un Niklass Hartvegs. Šie pāri ņēma talkā attiecīgi sešas un astoņas papildu patronas.

Savukārt plkst.15.25 tiks aizvadīta jauktā stafete, kurā Latvijas vienībā startēs Aleksandrs Patrijuks, Renārs Birkentāls un māsas Sandra un Sanita Buliņas.

Pirms nākamā posma Latvijas izlasei, iespējams, pievienosies vēl viens biatlonists un biatloniste, lai Rūpoldingā varētu startēt ar abām stafetes komandām.

Piektais Pasaules kausa posms notiks nākamnedēļ Vācijas trasē Rūpoldingā. Noslēdzošais no desmit Pasaules kausa sacensību posmiem paredzēts martā Oslo, bet pasaules meistarsacīkstes no 6. līdz 19.februārim uzņems Oberhofa Vācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!