Foto: EPA/Scanpix/LETA
Latvijas Biatlona federācija (LBF) publicējusi aicinājumu ziedot organizācijai naudu, lai Latvijas labākie biatlonisti varētu doties uz Pasaules kausa noslēdzošajiem diviem posmiem Ziemeļamerikā.

Pagājušās nedēļas nogalē pasaules čempionātā biatlonā labus rezultātus sasniedza Baiba Bendika un Andrejs Rastorgujevs, un pēc šiem panākumiem LBF mājaslapā parādījās aicinājums ziedot līdzekļus.

LBF norāda, ka nāciju kopvērtējumā pēc šīs sezonas Latvija var cerēt uz vietu starp 17 labākajām komandām gan vīriešu, gan sieviešu vērtējumā, kas ļautu nākamajā sezonā sacensībās startēt četrām dāmām un četriem kungiem. Savukārt daudzskaitlīga Latvijas biatlonistu pārstāvniecība sacensībās nākamajā sezonā ļautu labāk pacīnīties par valstu kvotām jeb ceļazīmēm uz 2026. gada olimpiskajām spēlēm.

" Lai komanda veiksmīgi nokļūtu un nostartētu pēdējos divos IBU Pasaules kausa posmos, mums ir nepieciešami 60 000 eiro. Tādēļ mūsu komanda būs ļoti pateicīga ikvienam Jūsu atbalstam. Baibas [Bendikas] izcīnītā piektā vieta pasaules čempionātā ir pierādījums visiem, ka mazās nācijas ar milzu darbu un enerģiju spēj konkurēt un cīnīties par augstām vietām un medaļām. Esiet daļa no mūsu komandas un atbalstiet mūs ceļā uz jaunām virsotnēm," LBF aicinājumā saka organizācijas ģenerālsekretārs Juris Pīpkalējs.

Šobrīd pasaules vadošie biatlonisti sacenšas pasaules čempionātā, kas risinās Čehijā, Novemesto. Februāra beigās un marta pirmajās dienās biatlonistiem Pasaules kausa posms būs Oslo, bet tad biatlonisti pārcelsies uz Ziemeļameriku – sacensības risināsies Soltleiksitijā (Jūtas štats, ASV) un Kanmorā (Albertas province, Kanāda). Iepriekšējo reizi Pasaules kausa posmi Ziemeļamerikā risinājās 2019. gada februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!