Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas biatlonistei Baibai Bendikai sasniegt augstvērtīgus rezultātus palīdzējuši norvēģu slēpju sagatavotāji, sarunā ar Latvijas Televīziju sacīja pati sportiste.

Bendika pagājušajā gadā kļuva par māmiņu, bet jau šajā sezonā atgriezās sacensībās. Piektdien pasaules čempionātā Čehijā, Novemesto, 7,5 kilometru sprintā ar vienu kļūdu šaušanā ieņēma piekto vietu, kas ir visu laiku labākais sasniegums Latvijas sieviešu biatlona vēsturē. Svētdien 10 kilometru iedzīšanā Bendika pieļāva sešas kļūdas, tomēr spēja izcīnīt 11. vietu.

Pasaules čempionāta mājvietā Novemesto šajās dienās ir silts un lietains laiks, tādējādi slēpotājiem ir sarežģīti sacensību apstākļi.

"Šoreiz ir vēl papildus "bonus", jo mums ir superlabas slēpes. Tas dzen un dzen tevi uz priekšu. Lielāks pienesums ir no norvēģu slēpotājiem, kas te slapjiem laika apstākļiem atraduši labu risinājumu," sarunā ar LTV teica Bendika, kura atzina, ka tieši slapjie laika apstākļi bijuši līdz šim nepateicīgākie slēpju sagatavotājiem. Šoreiz gan šajā jautājumā izdevies rast veiksmīgu risinājumu. "Jā, "servisam" izdevies atrast super labu variantu."

Bendika abās distancēs bija diezgan ātra slēpojumā, turklāt lielākais ātrums bijis trases noslēguma posmā. "Apstākļi trasē ir sarežģīti. Trase nav viegla un kopā ar slapjajiem laika apstākļiem tas spēlē vēl lielāku lomu. Pēdējā aplī var iegūt ļoti daudz, ja esi pietiekami stiprs un neesi iztērējis pārāk daudz [spēka] iepriekš."

Pasaules čempionāts Novomesto turpināsies otrdienas vakarā, kad 15 kilometru individuālajā distancē startēs biatlonistes. Latviju šajās sacensībās pārstāvēs Bendika (37. numurs), Annija Sabule (80. numurs) un Sandra Buliņa (87. numurs).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!