Foto: LBF

Latvijas komandai pasaules čempionāta jaukto pāru stafetē pēc vairākiem kritieniem pirmajā aplī atpalicība no pārējiem bija tik liela, ka vairs nebija variantu - šautuvē bija jāaizver visi mērķi, pēc izcīnītās astotās vietas sarunā ar Latvijas Televīziju teica biatlonists Andrejs Rastorgujevs.

Latvijas jaukto pāru stafetes komanda Rastorgujevs un Baiba Bendika ceturtdien pasaules čempionātā izcīnīja astoto vietu. Par vēl augstāku vietu pacīnīties liedza Rastorgujeva kritieni pirmajā aplī, kuru dēļ Latvijas vadošais biatlonists zaudēja vērtīgas sekundes.

"Amerikānis mani nogāza. Zaudējām kādas 25-30 sekundes. Tas bija pārāk daudz. Uzreiz starp mums bija tāds attālums, pārējie turklāt no kalna slīdēja lejā ar lielu inerci, kamēr es sāku no nulles," intervijā teica Rastorgujevs. "Pirmo reizi paklupu aiz francūža nūjas, pēc tam nokritu vēlreiz un trešo reizi nokritu uzreiz aiz kalna, tad arī paklupu aiz nūjas. Tā kā pirmais aplis aizgāja ne tā, kā vajadzētu."

Pēc kritieniem Rastorgujevs, lai atgūtu zaudēto laiku, mēģinājis strādāt ar elpošanu, lai ķermenī būtu pēc iespējas vairāk skābekļa un šaušanas laikā nebūtu ātrs sirds ritms, kas ļautu kvalitatīvi veikt katru šāvienu. Tas arī izdevās, jo sportists šāva perfekti - viņš aizvēra visus 20 mērķus.

"Ar tādu atpalicību nebiju variantu - bija jāšauj. Vienkārši šāvu. Varbūt nedaudz ātrāk nekā iepriekš, bet zināju, ka man ir jāizšauj [labi], nav variantu," pauda Rastorgujevs, kurš teicamo sniegumu slavēja arī Bendiku. "Pirmais aplis nospēlēja ļoti daudz, izšķīra visas sacensības."

Tikmēr Bendika akcentēja, ka jauktā pāru stafete ir saspringtas sacensības un kļūdas nepiedod.

"Ir daudz komandu, kas var pacīnīties par augstu rezultātu. Nav varbūt tik labi, kā gribējām, bet tas ir "Top8" - nav nemaz tik slikti," zināmu gandarījumu pauda Bendika. "Šoreiz man nebija tik ātrs slēpojums kā citas dienas, bet centos iesākt mierīgi, lai arī jauktā pāru stafete šķiet kā īsa un ātra "gonka". Sievietēm tas ir tāpat kā sprints, tāpēc spēki ir jāsadala."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!