Foto: Sputnik/Scanpix/LETA
Nelabvēlīgu laika apstākļu dēļ ceturtdien, 29. februārī, Norvēģijā nerisināsies Pasaules kausa posma sacensības biatlonā sievietēm 15 kilometru individuālajā distancē.

Oslo šonedēļ notiek Pasaules kausa noslēdzošais posms Eiropā, jo sezonas noslēgums risināsies Ziemeļamerikā. Ceturtdien pulksten 15:15 pēc Latvijas laika bija paredzēts starts 15 kilometru distancē sievietēm, tomēr šobrīd sacensību vietā Holmenkollenā ir liela migla, lietains un ik pa laikam arī slapjš sniegs. Tā kā šādos laika apstākļos biatlona sacensības nav iespējams aizvadīt, rīkotāji dāmu sacensības pārcēluši uz piektdienu.

Iecerēts, ka sievietes piektdien 15 kilometru individuālo distanci sāks plkst.13.30 pēc Latvijas laika, bet vīriešiem 20 kilometros mači sāksies trīs stundas vēlāk.

Šīs ir pirmās sacensībās biatlonistiem pēc pasaules čempionāta, kurā ļoti sekmīgi startēja Andrejs Rastorgujevs un Baiba Bendika. Šodienas sacensībās Bendikai bija paredzēts pirmais numurs, vēl no Latvijas dalībai bija pieteiktas Sanita Buliņa (52. numurs) un Annija Keita Sabule (80. numurs). Piektdien sportistiem būs citi starta numuri.

Ja Pasaules kausa posma turpinājumā Oslo neiejauksies laika apstākļi, tad piektdien notiks gan 15 kilometru sacensībās sievietēm, gan arī 20 kilometru sacensības vīriešiem. Sestdien paredzētas sieviešu un vīriešu masu starti, bet svētdien posms noslēgsies ar jauktajām stafetēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!