Foto: F64

Latvijas Biatlona federācija (LBF) februāra vidū aicināja sabiedrību ziedot naudu, lai valsts labākie sportisti varētu doties uz svarīgiem Pasaules kausa posmiem Ziemeļamerikā. Ziedošana gan nenotiek pa tiešo uz LBF kontu, bet gan izmantojot "PayPal". Par sportu atbildīgā Izglītības un zinātnes ministrija notiekošajā šobrīd neredz pārkāpumus, bet saskata riskus, kas varētu vēlāk atsaukties uz LBF darbību.

Latvijas labākie biatlonisti Baiba Bendika un Andrejs Rastorgujevs teicami aizvadīja pasaules čempionātu, un pēc pirmajām sacensībām pasaules meistarsacīkstēs LBF aicināja sabiedrību saziedot 60 000 eiro, lai komanda varētu doties uz Pasaules kausa posmiem Ziemeļamerikā.

LBF norāda, ka nāciju kopvērtējumā pēc šīs sezonas Latvija var cerēt uz vietu starp 17 labākajām komandām gan vīriešu, gan sieviešu vērtējumā, kas ļautu nākamajā sezonā sacensībās startēt četrām dāmām un četriem kungiem. Savukārt daudzskaitlīga Latvijas biatlonistu pārstāvniecība sacensībās nākamajā sezonā ļautu labāk pacīnīties par valstu kvotām jeb ceļazīmēm uz 2026. gada olimpiskajām spēlēm.

LBF ģenerālsekretārs Juris Pīpkalējs teica, ka ideja par akciju apspriesta LBF valdē un ierosinājumu veikt ziedojumus caur "PayPal" bijusi vienam no valdes locekļiem Laurim Bračkam. Šobrīd esot savākti apmēram 13 500 no lūgtajiem 60 000 eiro, tomēr tas neietekmēs sportistu došanos uz Ziemeļameriku – biatlonisti braukšot šā vai tā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!