Foto: LBF

Latvijas Biatlona federācija (LBF) lūgusi tautai ziedot līdzekļus, lai biatlonisti varētu doties uz sezonas noslēdzošajiem diviem Pasaules kausa posmiem Ziemeļamerikā. Nepieciešamā summa – 60 000 eiro. Acīmredzot situāciju neglābj finansējums par izlases biatlonistu atrašanos Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) sastāvos. Tiesa, par trūcīgiem mūsu vadošos atlētus neceļas roka dēvēt – Starptautiskā Biatlona savienība (IBU) par rezultātiem savās sacensībās maksā labas naudas balvas, un vienkārši aprēķini rāda, ka savu tiesu paņēmuši arī mūsu labākie. Īpaši Andrejs Rastorgujevs, kurš pagājušajā un šajā sezonā kopā jau nopelnījis vairāk nekā 100 000 eiro.

Kaut arī pasaules čempionāts Čehijā vēl nav noslēdzies, Rastorgujevs par rezultātiem tajā var būt gana apmierināts, kaut gan līdz medaļai tikt nav izdevies. Iespējams, tas tikai pagaidām. Toties Latvijas labākā biatlonista bankas konts ir jūtami papildinājies – šajā pasaules čempionātā iegūti jau nepilni 20 000 eiro. Atlikušajās sacensībās maciņu būs iespējams papildināt vēl, turklāt ar to sezona nebūs beigusies, jo priekšā vēl trīs Pasaules kausa posmi.

Pasaules kausa individuālajās sacensībās IBU naudas balvas piešķir 30 labākajiem biatlonistiem. Kaut gan uz goda pjedestāla vēl nav izdevies kāpt, šajā sezonā Rastorgujevs ik pa laikam priecējis ar augstvērtīgiem rezultātiem. Labākais rezultāts pagaidām ir ceturtā vieta klasikā Estešundā. Par šādu veikumu viņam no IBU pienācās 7000 eiro naudas balva. Divas reizes Latvijas vadošais biatlonists Pasaules kausa sacensībās noslēdzis pirmo desmitnieku, tuvu tam bijis vēl pāris reižu, bet vieta "Top20" nozīmē, ka biatlonists par savu rezultātu saņems vismaz 1000 eiro. Starptautisko sacensību klāstā vēl jāmin arī pasaules čempionāts vasaras biatlonā un Eiropas meistarsacīkstes, par ko IBU arī piešķir naudas balvas.

Pamazām nonākam pie sešciparu skaitļa.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!