Kanādas hokejisti otrajā pusfinālā sīvā cīņā ar 5:4 (1:1, 4:2, 0:1) uzvarēja Zviedrijas valstsvienību un iekļuva pasaules čempionāta finālā, kur mērosies spēkiem ar Krievijas izlasi, kas pusfinālā ar 4:0 uzvarēja Somijas hokejistus.
Pirmajā trešdaļā abas komandas apmainījās vārtu guvumiem. Mača sākumā Denijs Hītlijs vairākumā atklāja rezultātu, vadībā izvirzot kanādiešus, bet neilgi pirms pirmā pārtraukuma Antons Strālmans rezultātu izlīdzināja.


Otrajā periodā vispirms Niklass Valins vadībā izvirzīja zviedrus, bet drīz viens Raiens Geclafs vairākumā atjaunoja neizšķirtu. Džamals Maierss panāca 3:2 mājinieku labā, bet Strālmans vēlreiz panāca neizšķirtu. Tad Kanādai izdevās izrāviens - ar Rika Neša un Maika Grīna precīzajiem metieniem mājinieki panāca divu ripu pārsvaru - 5:3.


Pēdējā trešdaļā Fredriks Vargs zviedriem vēl vienus vārtus atguva, tomēr lielāks panākums skandināviem nebija pa spēkam un viņi šodien spēlē par trešo vietu mērosies spēkiem ar Somijas izlasi.


Šogad ne Kanādas, ne Krievijas hokejisti turnīrā vēl nav zaudējuši nevienā spēlē. Kanādas valstsvienība pretendē uz 25. pasaules čempionu titulu, kā arī ir apņēmusies kļūt par pirmo komandu 22 gadu laikā, kas pie pasaules čempionāta zelta medaļām tiek savās mājās. 1986.gadā to Maskavā izdevās paveikt PSRS hokejistiem.


Pie pasaules čempionāta zelta medaļām krievi nav tikuši kopš 1993. gada. Pirms gada Maskavā cīņā par vietu finālā tikās Kanādas un Zviedrijas izlases. Ceļā uz zelta medaļām pārāki bija kanādieši.


Finālspēle, kurā noskaidros pasaules čempionus, notiks svētdien.

$t1='zviedrija'; $t2='kanada'; include "$includes_dir/projects/hockey2008/delfistar/bestplayer5.inc"; ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!