Par Pekinas olimpiskajiem čempioniem svētdien, 24.augustā, kļuva ASV izlases basketbolisti, kas ļoti saspringtā un rezultatīvā finālspēlē pārspēja pašreizējo pasaules čempioni Spāniju ar 118:107 (38:31, 31:30, 22:21, 27:25).

Spēle Pekinas olimpiskajā basketbola arēnā sākās ļoti rezultatīvi, abas komandas meta ar ļoti augstu precizitāti, kas spēli padarīja ļoti skatāmu. Pirmajā ceturtdaļa spēle bija līdzīga un ritēja punkts punktā, bet pašās ceturtdaļas beigās veiksmīgāk nospēlēja ASV un ieguva nelielu pārsvaru ar rezultātu 38:21.

Otrās ceturtdaļas sākums veiksmīgāks padevās ASV izlasei, kura pēc Karmelo Entonija metiena ieguva jau 13 punktu pārsvaru. Spāņi starpību prata samazināt, un pēc pirmā puslaika rezultāts uz tablo 69:61 par labu amerikāņiem.

Otrajā puslaikā agresīvāk sāka spēlēt spāņi, un trešās ceturtdaļas vidū pēc Marka Gasola punktiem spāņiem tikai četru punktu deficīts - 75:79. Turpinājumā ASV nedaudz palielināja pārsvaru un pēc trešās ceturtdaļas rezultāts 91:82.

Izšķirošās ceturtdaļas sākumā lielisku spēli demonstrēja Spānija, un pēc Rudija Fernandesa trīspunktu metiena spāņiem tikai divu punktu deficīts - 89:91. Spēles beigas bija ļoti saspringtas, bet pašā spēles izskaņā nervi spēcīgāki bija amerikāņiem, kuri nospēlēja pārliecinoši un izcīnīja tik ļoti kārotās zelta godalgas ar 118:107.

ASV izlasei šī jau ir 13 olimpiskā zelta medaļa. Amerikāņu kontā vēl ir divas bronzas kaluma medaļas, kas tika izcīnītas 1988. un 2004. gadā, bet sudraba medaļu tā izcīnīja 1972. gadā. Savukārt Spānijas valstsvienībai tik krāšņa olimpiskā dzīve nav bijusi, līdz šai spēlei tā ir ieguvusi tikai vienu sudraba medaļu olimpiskajās spēlēs, kas notika tālajā 1984. gadā.

Rezultatīvākais spēlētājs uzvarētāju rindās bija Dveins Veids, kura kontā 27 punkti, bet Kobe Braents guva 20 punktus un veica sešās rezultatīvas piespēles. Savukārt Spānijas rindās izcēlās Rudijs Fernandes, kurš pretinieku grozā sameta 22 punktus, bet Po Gasola kontā 21 punkts un 6 atlēkušās bumbas.

Atgādinām, ka bronzas godalgas šodien izcīnīja Argentīna, kas ar 87:75 pārspēja mūsu kaimiņus Lietuvu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!