Argentīnas futbola valstsvienības pussargs Anhels Di Maria pēc triumfa Pekinas olimpiskajās spēlēs atzina, ka viņa komanda bija stiprākā turnīrā un pelnīti uzvarēja XXIX olimpiskajās spēlēs.

Anhela ceļš futbolā šobrīd līdzinās pasakai - uzvara U-20 Pasaules kausa izcīņā, zelts Pekinas olimpiskajās spēlēs, kā arī uzaicinājums uz Argentīnas pieaugušo valstsvienību, kas drīzumā uzsāks 2010.gasa Pasauels kausa izcīņas atlases ciklu."Es vēlējos iegūt vietu sastāvā, bet zināju, ka tas būs grūti, jo šajā komandā bija vairāki lieliski spēlētājis. Par laimi man tas izdevās. Es ļoti labi parādīju sevi treniņos, un treneris man uzticēja vietu starta vienpadsmitniekā - esmu laimīgs par to, protams, par zelta medaļu esmu vēl laimīgāks," masu medijiem atklāja pats sportists.

"Jā, šobrīd viss notiek ļoti ātri," turpina Di Maria. "Pagājušajā sezonā es izcīnīju U-20 Pasaules kausu, kas man nozīmēja ļoti daudz. Pēc tam es pievienojos Portugāles "Benfica", izsaukums uz olimpiskajām spēlem, zelta vārti finālā. Pēdējā laikā tiešām ļoti daudz, kas ir noticis ar mani."

Par gaidāmo sezonu futbolists izsakās optimistiski: "Šobrīd mans mērķis ir aizvadīt labu sezonu klubā, kā arī palīdzēt "Benfica" klubam izcīnīt pēc iespējas augstāku vietu Porutgāles čempionātā. Atzīšos, izcīnītā medaļa man dod papildus pārliecību par sevi."

"Finālā mēs bijām labākā komanda, mēs bijām labākā komanda visā turnīrā, jo mūsu sastāvā bija fantastiski spēlētāji," par aizvadīto Olimpiādi, finālu izsakās Di Maria. "Mēs visi gājām vienā virzienā, bijām saliedēti. Tas bija redzams arī laukumā un no malas, tāpēc mēs uzvarējām pelnītu titulu."

Pozitīvus komentārus futbolists izteica arī par Nigērijas komandu, kas Pekinā izcīnīja otro vietu.

"Nigērija ir ļoti laba komanda. Viņi ir spēcīgi gan fiziski, gan tehniski, bet mēs aizvadījām fantastisku spēli. Mēs ziedoām visus spēkus šajā spēlē, tāpēc izcīnījām smagu uzvaru."

"Kad es redzēju Leo [Lionelu Messi] ar bumbu griežoties prom no vārtiem, es zināju, ka sekos piespēle man. Es turpināju skriet un atrdadu sev pozīciju, kurā varēju izet viens pret vienu ar vārtsargu, kurš bija samazinājis sitiena leņķi praktiski līdz nullei. Saņemot bumbu es domāju, ka sitīšu no visa spēka, bet ņemot vērā to, ka viņš bija aizsedzis ļoti daudz vietas apakšā, es vienkārši pārcēlu bumubu viņam pāri, man šie vārti ļoti patika, jums?" ar ironiju futbolists izsakās par zelta vārtiem.

Futbolists atklāja, ka pēc spēles viņam ir bijusi saruna ar leģendāro Diego Maradonu. "Viņš mani apsveica ar gūtajiem vārtiem un nosauca tos par fantsatiskiem. Redzēt Diego priecājamies par Argentīnu ir vienkārši fantastiski."

"Tas ir vienreizēji," par gaidāmo treniņnometni ar pieaugušo valstsvienību izsakās Di Maria. "Es vienmēr esmu sapņojis par to, ka spēlēšu Argentīnas galvenajā valstsvienībā, un tas man ir izdevies ejot soli pa solim. Viss, kas ir bijis līdz šim, šajā turnīrā ir noticis tieši tā, kā es to esmu vēlējies. Vienīgais, ko es tagad varu darīt, kas man ir jādara, tas ir - japrogresē."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!