Foto: F64
Šodien aptuveni 300 līdzjutēju lidostā "Rīga" sagaidīja Pekinas olimpisko spēļu čempionu BMX sacensībās Māri Štrombergu, kā arī viņa komandas biedrus Ivo Lakuču un Artūru Matisonu, turklāt sagaidīti tika arī smaiļotāji Krists Straume un Kristaps Zaļupe.

imageFoto galerija

Sveikt gribētāji lidostā "Rīga" sportistus devās sagaidīt kādu laiciņu pirms viņu ierašanās, un, jo tuvāk nāca plkst.17.00, kad sportistiem ar reisu no Helsinkiem vajadzēja ierasties Rīgā, jo sveikt gribētāju skaits kļuva aizvien lielāks. Par svinīgu atmosfēru lidostā "Rīga" rūpējās Iekšlietu ministrijas orķestris, savukārt pasākuma vadītājs, redzot līdzjutēju pūli pieaugot, lūdza "uzreiz sportistus nesaplosīt", atgādinot, ka vispirms notiks oficiālā sveikšana.

Kad sportisti bija sagaidīti, tad bija pienācis laiks arī oficiālajām uzrunām. Ar īpaši emocionālu runu izcēlās Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldonis Vrubļevskis, kurš sportistus nodēvēja par 21.gadsimta varoņiem. "Olimpieši ir labi iesākuši 21.gadsimtu. Šie puiši mums ir nesuši pasaules slavu. Lai iegūtu labu rezultātu, ir paveikts milzīgs darbs vairāku gadu garumā. Tagad mums ir pirmais "čempiņš" BMX sportā Olimpiādē," teica Vrubļevskis.

"Šis pūlis ir labs vērtējums jūsu paveiktajam darbam. Pirms Olimpiādes savās prognozēs bijāt atturīgi. Pareizi - īstie "veči" ir tie, kas nevis runā, bet dara," emocionāls bija arī Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāra vietnieks sporta jautājumos Edgars Šneps.

Ar oficiālām runām sportistus sveica arī viņu pilsētas - Valmieras - pārstāvji. Sveica ne tikai pilsētas un pagasta vadība, bet arī Valmieras Viestura vidusskola, kurā mācījās Štrombergs un Matisons.

"Tas ir lieliski. Tās ir neaprakstāmas sajūtas," pēc finiša Olimpiādē teica 21 gadu vecais Štrombergs. "Es nāku no valsts, kurā ir tikai 120 BMX braucēji. Ceru, ka šis sasniegums cilvēkiem liks pievērst mums un šim sporta veidam lielāku uzmanību, lai nākotnē BMX Latvijā kļūtu vēl labāks."

Pēc svinīgās sagaidīšanas un apsveikumiem Štrombergs, Lakučs, Matisons, kā arī viņu tuvākie draugi un ģimenes locekļi, deviņpadsmitvietīgā "Hummer" limuzīnā devās uz Valmieru, lai tiktos ar pārējiem saviem līdzjutējiem un atbalstītājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!