Foto: AFP/Scanpix

Latvijas ātrslidotājs Haralds Silovs Nīderlandē notiekošajā Eiropas čempionātā ātrslidošanas daudzcīņā ieņem 11.vietu pēc trim distancēm.

Sestdien notikušajās 1500 metru sacensībās Latvijas pārstāvis uzrādīja septīto ātrāko laiku, finišējot pēc 35,763 sekundēm. Distances ieskaitē uzvarējušajam Konrādam Ņedzveckim no Polijas Silovs piekāpās par 0,97 sekundēm.

Pirms tam piektdien Silovs izcīnīja devīto vietu 5000 metru un desmito vietu 500 metru distancē.

Kopvērtējumā tas latvietim ar 111,482 punktiem pašlaik atvēl 11.pozīciju, kamēr līderis ar 109,785 punktiem ir Svens Krāmers no Nīderlandes.

Pēdējā distancē svētdien sportisti sacentīsies 10 000 metros.

Eiropas daudzcīņas sacensībās tiek ņemts vērā visās distancēs uzstādīto rezultātu kopums, bet 12 labākie sportisti kvalificējas pēdēja sacīkšu dienā notiekošajai 10 000 metru distancei. Pērn Silovs pārsteidzoši ierindojās daudzcīņas sacensību sestajā vietā, labojot valsts rekordu desmit kilometru distancē.

Silovs karjeru uzsāka kā šorttrekists, bet neilgi pirms Vankūveras Olimpiādes pievērsās arī ātrslidošanai un kļuva par pirmo sportistu, kurš vienās olimpiskajās spēlēs startējis abās disciplīnās. Savukārt pērn viņš pilnībā pievērsās ātrslidošanai, gatavojoties 2014.gada Soču olimpiskajām spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!