Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas šorttrekists Roberto Puķītis piektdien nekvalificējās Zviedrijas pilsētā Malmē notiekošā Eiropas čempionāta finālam 1500 metru distancē.

Savā priekšskrējienā Puķītis sasniedza trešo labāko laiku, kas ļāva sasniegt šīs distances pusfinālu. Distanci latvietis veica divās minūtēs un 34,718 sekundēs, kas starp visiem priekšsacīkstēs startējušajiem sportistiem deva 18.pozīciju.

Tomēr pusfinālā Puķītis finišēja pēc divām minūtēm un 18,809 sekundēm un ierindojās piektajā vietā sešu sportistu konkurencē, distances finālam nekvalificējoties.

Tikmēr sieviešu konkurencē šajā distancē Evita Krievāne savā priekšsacīkšu slidojumā ar rezultātu divas minūtes un 35,856 sekundes ierindojās pēdējā, sestajā pozīcijā un pusfinālam nekvalificējās.

Eiropas meistarsacīkstes risināsies līdz svētdienai. Sestdien tiks aizvadītas sacensības 500 metru distancēs dāmām un kungiem, bet svētdien čempionāts noslēgsies ar vīriešu un sieviešu sacensībām 1000 un 3000 metru distancēs, kā arī 3000 metru stafeti dāmām un 5000 metru stafeti kungiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!