Foto: Reuters/Scanpix
Bijušais Turcijas futbola izlases uzbrucējs Ilhans Mansizs centīsies piedalīties 2014.gada Soču olimpisko spēļu daiļslidošanas sacensībās.

Mansizs 2002.gada Pasaules kausa izcīņā ar gūtiem vārtiem pret Senegālu ieveda Turcijas izlasi pusfinālā. 2007.gadā viņš noslēdza savu futbolista karjeru, bet vēlāk piedalījās televīzijas šovā, kurā sabiedrībā pazīstami cilvēki dejo uz ledus.

Pirmo reizi bijušais futbolists par piedalīšanos Soču Olimpiādē runāja 2010.gadā un viņa vēlme nav apsīkusi. Viņš trenējas kopā ar četrkārtējo pasaules čempioni Olgu Bestandigovu no Slovākijas, un abi olimpiādē gatavi pārstāvēt Turciju pāru sacensībās.

"Es būšu pirmais sportists, kurš piedalījies pasaules čempionātā futbolā un ziemas olimpiskajās spēlēs," laikrakstam "The Guardian" stāstīja futbolists. "Smieklīgi, ka nezināju kā notiek daiļslidošanas sacensības, kamēr pats tajās nepiedalījos 32 gadu vecumā. Olimpiskajās spēlēs mums nav mērķis izcīnīt medaļu. Pati piedalīšanās būs jau kā uzvara."

Turcijas valstsvienībā Mansizs aizvadījis 21 spēli, gūstot septiņus vārtus. Tāpat viņš spēlējis Turcijas, Vācijas un Japānas klubos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!