Foto: DELFI.ee

Starptautiskā Antidopinga aģentūra (WADA) ir vīlusies par Starptautiskās Sporta arbitrāžas tiesas (CAS) lēmumu attaisnot dopinga lietošanā apsūdzēto igauņu slēpotāju Andrusu Vērpalu.

"WADA atbalsta un uzskata par ļoti svarīgu to, ka CAS akceptēja veikto augšanas hormonu testu, taču mēs esam nobažījušies par secinājumiem, kādus CAS izdarījuši attiecībā uz pierādījumu standartiem, kas attiecināmi uz augšanas hormoniem, jo tos izstrādāja šīs nozares vadošie speciālisti," teikts WADA paziņojumā. "Tiesas lēmumu mēs nekomentēsim, kamēr nebūsim izanalizējuši to un pieņemtā lēmuma iespējamās sekas."

CAS nolēma atcelt Starptautiskā Slēpošanas federācijas (FIS) 2011. gada 22.augustā Vērpalu piespriesto trīs gadu diskvalifikāciju, kad gada sākumā sportistam ņemto analīžu paraugā tika atrasts augšanas hormons.

CAS norādīja uz to, ka "procesuālas kļūdas varēja novest pie pseidopozitīva dopinga testa". Tai pašā laikā tiesa atzina, ka šai lietā ir "daudz faktoru, kas liek domāt, ka Andruss Vērpalu patiesībā sev ievadījis hormonu", taču "FIS nespēja atrast pieņemamus pierādījumu standartus, kas nepieciešami, lai izslēgtu pseidopozitīvu dopinga analīžu iegūšanas risku".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!