Foto: AFP/Scanpix

Latvijas šorttreka slidotājs Roberto Puķītis Pasaules kausa trešajā posmā, kas vienlaicīgi ir arī pirmās atlases sacensības Soču olimpiskajām spēlēm, 1500 metru distancē sestdien izstājās pēc ceturtdaļfināla.

Puķītis savā ceturtdaļfināla skrējienā bija viens no diviem diskvalificētajiem sportistiem. Noprotams, ka trīs sportisti piedzīvoja kritienu, kā rezultātā divi tika diskvalificēti, bet vienam tiesneši deva iespēju startēt nākamajā kārtā, neskatoties uz ievērojami sliktāko rezultātu.

Līdz ar to kopējā ieskaitē Puķītis tika klasificēts 29.vietu, sperot soli pretim tam, lai vismaz šajā distancē Latvija tiktu pārstāvēta Sočos.

Kā ziņots, pirms tam ceturtdien notikušajās pirmajās divās kārtās Puķītis savos slidojumos ieņēma trešās vietas, un ar to bija pietiekami, lai kvalificētos ceturtdaļfinālam.

Savukārt pārējie Latvijas sportisti šajā distancē izstājās jau pēc pirmās kārtas - vīriem Jēkabs Saulītis savā skrējienā palika ceturtais, bet Roberts Zvejnieks tika diskvalificēts, savukārt dāmu konkurencē pieredzējusī Evita Krievāne palika pēdējā, piektajā, vietā. Noslēgumā Saulītis tika klasificēts 56.vietā, bet Krievāne palika 53.pozīcijā.

Ne pārāk veiksmīgi Latvijas sportisti aizvadīja arī pārējās divas distances - 500 metru distancē nevienam no Latvijas sportistiem neizdevās iekļūt astotdaļfinālā, jo Puķītis, Zvejnieks un Saulītis sekmīgi pārvarēja pirmās divas priekssacīkšu kārtas, bet nākamajos savos skrējienos ieņēma pēdējās, ceturtās vietas. Kopējā ieskaitē šajā distancē visaugstāko vietu ieņēma Puķītis, kuram 34.vieta, bet trīs pozīcijas zemāk ierindojās Saulītis, kamēr Zvejnieks bija 44.vietā. Tikmēr dāmu konkurencē Krievāne izstājās jau pirmajā priekšsacīkšu kārtā, bet kopējā ieskaitē viņai 57.vieta 64 dalībnieču konkurencē.

Savukārt 1000 metros vienīgi Puķītis un Krievāne sasniedza otro kārtu, bet tajā abi Latvijas sportisti tika diskvalificēti. Kopējā ieskaitē Puķītis ierindojās 59.pozīcijā, bet Krievāne dāmu konkurencē palika 50.vietā starp 64 dalībniecēm. Vēl Zvejnieks un Saulītis ierindojās attiecīgi 70. un 71.vietā no 81 sportista.

Divās olimpiskajās atlases sacensībās 500 un 1000 metru distancēs tiks atlasīti 32 sportisti, bet 1500 metros Sočos sacentīsies 36 sportisti. Turīnā un pēc nedēļas Krievijas pilsētā Kolomnā notiekošajās sacensībās punkti tiks summēti, sadalot olimpiskās kvotas starp federācijām, kas vēlāk deleģēs sportistus. Katrā no trim distancēm braucēji par kvotām cīnās atsevišķi.

Oficiāli nacionālās federācijas par izcīnītajām kvotām tiks informētas 21.decembrī.

Sezonas pirmos divus posmus, kas notika septembra beigās un oktobra sākumā, Latvijas sportisti neaizvadīja sekmīgi, un vienīgi Krievāne reizi spēja sasniegt ceturtdaļfinālu 1500 metros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!