Foto: AP/Scanpix
Austrijas kalnu slēpotāja Anna Fenningere ceturtdien kļuva par Pasaules kausa kopvērtējuma uzvarētāju, garantējot Lielo kristāla globusu.

Ceturtdien Fenningere izcīnīja otro vietu sezonas pēdējā posma supergiganta sacensībās, piekāpjoties vien šveicietei Larai Gutai.

Līdz ar to divas sacīkstes pirms sezonas beigām Fenningere apsteidz Gutu par 215 punktiem un vairs nav notverama. Tiesa, kopvērtējuma otrajā vietā pagaidām ir Marija Hefla-Rīša no Vācijas, tomēr pēc trešdien piedzīvotā kritiena viņa šosezon vairs nestartēs.

24 gadus vecā Fenningere Soču olimpiskajās spēlēs uzvarēja supergigantā, kā arī izcīnīja sudrabu milzu slalomā. Karjeras laikā septiņās Pasaules kausa sacensībās uzvarējusī sportiste pērn kopvērtējumā izcīnīja trešo vietu.

Tikmēr Guta, kura uzvarēja otro dienu pēc kārtas, savā īpašumā nodrošināja Mazo kristāla globusu supergiganta disciplīnā.

Pirms tam Mazo kristāla globusu nobraucienā garantēja Hefla-Rīša, bet slalomā otro gadu pēc kārtas pie tā tikusi talantīgā amerikāniete Mikaela Šifrina.

Pagājušajā sezonā par Lielā kristāla globusa ieguvēju ļoti pārliecinoši kļuva slovākiete Tina Maze, kura Sočos kļuva par divkārtēju čempioni, bet Pasaules kausa kopvērtējumā šosezon pagaidām ir vien ceturtā. Ceturtdienas sacensībās viņa aizņēma vietu uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena.

Līdz sezonas beigām atlikušas vēl divas sacīkstes, kurās Guta centīsies atspēlēt 124 punktu deficītu pret Heflu-Rīšu, bet Maze ar Tīnu Veirāteri no Lihtenšteinas cīnīsies par ceturto vietu kopvērtējumā.

Līderei Fenningerei tagad ir 1271 punkts, viņai ar 1180 punktiem seko Hefla-Rīša, bet trešo vietu ar 1056 punktiem ieņem Guta. Savukārt Mazei un Veirāterei ir attiecīgi 964 un 943 punkti.

Kā ziņots, vīru supergiganta sacensībās ceturtdien uzvaru izcīnīja Francijas kalnu slēpotājs Aleksis Pinturo, bet austrietis Marsels Hiršers atkal pietuvojās kopvērtējuma līderpozīcijai.

Pinturo finišēja pēc minūtes un 13,71 sekundes, par 0,56 sekundēm apsteidzot savu tautieti Tomā Mermilo-Blondēnu. Savukārt vēl par 0,01 sekundi lēnāks bija amerikāņu veterāns Bode Millers.

Šīs sacensības ļoti svarīgas bija Pasaules kausa kopvērtējuma līderim Akselam Lunnam Svindālam no Norvēģijas, kurš jau iepriekš bija garantējis Mazo kristāla globusu šajā disciplīnā, tomēr viņš finišēja tikai 16.vietā. Savukārt norvēģa galvenais konkurents kopvērtējumā Hiršers, kurš ir tehnisko disciplīnu speciālists, distanci noslēdza 12.vietā, samazinot deficītu līdz 19 punktiem.

Tagad Svindālam ir 1091 punkts, bet Hiršers seko ar 1072 punktiem. Tāpat teorētiskas cerības uz titulu saglabā arī Pinturo, kurš ar 919 punktiem ieņem kopvērtējuma trešo vietu.

Šosezon vēl atlicis aizvadīt slaloma un milzu slaloma sacensības, kurās vīru konkurencē favorīts būs tieši austrietis.

Kā zināms, trešdien Svindāls noformēja arī Mazo kristāla globusu nobrauciena disciplīnā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!