Foto: LETA
Ar grāmatas "Latvija Sočos" prezentāciju ir pielikts simbolisks punkts Latvijas komandas dalībai 2014.gada ziemas olimpsikajām spēlēm Sočos.

Grāmata "Latvija Sočos" veltīta 58 Latvijas olimpiešiem, kuri šā gada februārī pārstāvēja mūsu valsti XXII Ziemas olimpiskajās spēlēs. Grāmatas 288 lapaspuses ir bagātīgi ilustrētas, tās latviešu un angļu valodā stāsta ne tikai par notikumiem olimpiskajās sacensībās, bet arī kā mūsu atlēti nonāca līdz Olimpiskajiem startiem deviņos sporta veidos un kādi sasniegumi šajos sporta veidos gūti iepriekšējās spēlēs.

Grāmatas sastādītājs un redaktors ir Dainis Caune, kurš veidoja arī pirmo izdevumu par mūsu sportistu startiem Olimpiskajās spēlēs pēc neatkarības atgūšanas "Latvija atgriežas".

Kā vieni no pirmajiem grāmatu "Latvija Sočos" saņēma tās galvenie varoņi – Soču Ziemas olimpisko spēļu medaļnieki, viņu treneri un apkalpojošais personāls.

Šī ir vienpadsmitā grāmata par Latvijas sportistu startiem Olimpiskajās spēlēs. "Katrā no izdevumiem cenšamies lasītājiem piedāvāt kaut ko jaunu. Grāmata piesaistīs ne tikai ar aizraujošiem tekstiem, bet arī vēl neredzētām fotogrāfijām, kas katru reizi, atverot grāmatu "Latvija Sočos", ļaus atcerēties tās patīkamās emocijas, ko sagādāja mūsu olimpieši," saka grāmatas "Latvija Sočos" redaktors un sastādītājs Dainis Caune.

Izdevums ir papildināts ar visiem Soču Olimpiādes rezultātiem, kā arī ar īpašu statistikas sadaļu par Latvijas sportistiem visās ziemas Olimpiskajās spēlēs, kurā mūsējo, arī padomju laiku un ārzemju tautiešu, veikums sagrupēts pa sporta veidiem, radot vieglu pārskatāmību.

Līdz šim izdevumos fiksēti Latvijas olimpiešu starti Albērvilā, Barselonā, Lillehammerē, Nagano, Sidnejā, Soltleiksitijā, Atēnās, Turīnā, Pekinā, Vankūverā un Londonā; nav atsevišķa izdevuma tikai par Atlantas Olimpiskajām spēlēm 1996.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!