Foto: Publicitātes foto

Latvijas labākais kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks pirmdien neizmantoja lielisko starta numuru Francijā notikušajās Eiropas kausa sacensībās slaloma disciplīnā. Sākotnēji sportists samierinājās ar 29.vietu, tomēr pēc sacensībām tika diskvalificēts.

Ja ierasti Zvejnieks pirmajā braucienā startējis starp pēdējiem sportistiem, kad sniegs ir ievērojami pabojāts, tad šoreiz viņam tika 23.starta numurs, tomēr pirmajā braucienā latvietis guva vien 35.vietu. Otrajā braucienā pirmie 32 sportisti startēja apgrieztā secībā, bet Zvejniekam, lai startētu kā vienam no pirmajiem, pietrūka 0,28 sekunžu.

Otrajā braucienā Zvejnieks apsteidza divus konkurentus, kas startēja pirms viņa, bet latvieti apdzina trīs sportisti, kas trasē devās vēlāk. Savukārt pieci priekšā startējušie izstājās, bet vēl divi neizgāja uz starta, kas summā latvietim deva 29.vietu. Tomēr vēlāk latvietis tika diskvalificēts, paliekot bez rezultāta.

Par sacensību uzvarētāju tika kronēts Francijas kalnu slēpotājs Robins Bifē, no kura Zvejnieks pirms diskvalifikācijas divu braucienu summā atpalika par 3,76 sekundēm.

Kā zināms, neilgi pirms Ziemassvētkiem Zvejnieks vienās no Eiropas kausa sacensībām pamanījās izcīnīt desmito vietu. Savukārt svētdien viņš guva 24.vietu.

Zvejnieks šosezon plānojis aizvadīt pilnu sezonu Eiropas kausa slaloma disciplīnā. Eiropas kausa kopvērtējumā viņš pirms pirmdienas sacensībām ar 41 punktu ieņēma 31.pozīciju.

Tikmēr FIS kategorijas sacensībās Somijas kūrortā Levi pirmdien no Latvijas sportistiem augstvērtīgāko rezultātu uzrādījis Miks Zvejnieks, kurš guva 22.vietu un saņēma 63,83 FIS kategorijas punktus.

Vēl starp vīriem Žaks Gedra ieņēma 25.vietu (69,64 FIS punkti), bet Dāvis Zvejnieks palika 46.vietā starp 49 finišējušajiem atlētiem, nopelnot 129,01 FIS punktu.

Savukārt starp dāmām 13.vietā ierindojās Žanete Gedra, kura savāca 75,37 FIS punktus, bet Liene Bondare nesasniedza finišu otrajā braucienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!