Foto: AFP/Scanpix
Pasaules kausa sacensībās kalnu slēpošanā svētdien pie panākumiem tika norvēģis Henriks Kristofešens un Viktorija Rebensburga no Vācijas.

Kristofešens svētdien bija labākais Šveicē notikušajās slaloma sacensībās, kurš divu braucienu summā par 0,30 sekundēm apsteidza Itālijas pārstāvi Džuljano Racoli.

Tikmēr uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās vēl viens Itālijas kalnu slēpotājs Stefāno Gross.

Šī ir pirmā reize kopš 2010. gada, kad Pasaules kausa sacensībās uz goda pjedestāla stājās divi itāļi.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderis ar 816 punktiem ir Aksels Lunns Svindāls no Norvēģijas, kurš svētdien nestartēja, bet viņam 15 punktus zaudē austrietis Marsels Hiršers. Tikmēr pie 671 punkta ticis Kristofešens.

Kā zināms, pie Pasaules kausa kopvērtējuma punktiem slalomā ticis arī Latvijas vadošais kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks, kurš ar pieciem punktiem šīs disciplīnas kopvērtējumā atrodams 49.vietā.

Savukārt dāmām svētdien Austrijā notikušo milzu slaloma sacensībās labākā bija Rebensburga, kura par 0,94 sekundēm apsteidza slovēnieti Anu Drevu.

Līdz ar to Rebensburga guvusi savu devīto uzvaru Pasaules kausa posmos, par vienu panākuma tiesu atpaliekot no valsts rekorda.

Tikmēr uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena svētdien stājās Federika Bridžnone.

Pasaules kausa kopvērtējumā 750 punktiem ir Lara Guta no Šveices, kurai 50 punktus seko slavenā amerikāniete Lindsija Vona, bet trešā ar 661 punktu ir Zviedrijas kalnu slēpotāja Frīda Hansdotere.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!