Foto: denissvasiljevs.com

Daudzsološais Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs piektdien guva desmito vietu Japānas pilsētā Saporo notiekošā "Grand Prix" kategorijas posma īsajā programmā.

Vasiļjevs japānā startēja daudz pārliecinošāk nekā iepriekš šomēnes notikušā Maskavas posma īsajā programmā un tika pie 70,50 punktiem. Viņš gan spēja apsteigt vienīgi kritienu piedzīvojušo amerikāni Grantu Hohšteinu, tomēr sestā vieta ir tikai piecu punktu attālumā.

Tikmēr pārliecinošā līderpozīcijā ar 103,89 punktiem ir mājinieks Juzuru Hanju, kuram ar 87,49 punktiem seko amerikānis Nātans Čens, bet pie 80,49 punktiem ticis vēl viens mājinieks Keiji Tanaka.

Izvēles programma sportistiem būs jāizpilda sestdien.

Slavenā šveicieša Stefana Lambjēla trenētajam Vasiļjevam šīs ir otrās "Grand Prix" sacensības karjerā - novembra sākumā viņš izcīnīja 11. vietu posmā Maskavā. Toreiz Vasiļjevs īsajā programmā tika pie 62,40 punktiem, bet izvēles programmā savāca 141,37 punktus, kas summā deva 203,77 punktus.

Sacensības Maskavā Vasiļjevam bija pirmās šosezon, jo vasarā viņš guva gurna savainojumu.

Divos "Grand Prix" posmos piedalījusies arī Latvijas daiļslidotāja Angelina Kučvaļska, kura arī cīņā par augstām vietām nespēja iesaistīties.

Šosezon notiks seši "Grand Prix" posmi. Katrā no posmiem piedalās limitēts dalībnieku skaits.

Par uzvaru posmā individuālajās sacensībās daiļslidotājs nopelna 15 punktus. Līdz sestajai vietai nākamie sportisti saņem par diviem punktiem mazāk nekā pozīciju augstāk esošais, bet par septīto vietu pienākas četri punkti, kamēr par astoto - trīs.

Seši labākie no katras disciplīnas piedalīsies finālā, kas no 8. līdz 11. decembrim norisināsies Marseļā, Francijā.

Daiļslidotāji ir ielūgti un izsēti, balstoties uz viņu sasniegtajiem rezultātiem 2016. gada pasaules čempionātā.

Pagājušajā sezonā Vasiļjevs izcīnīja sudraba medaļu Jaunatnes ziemas olimpiskajās spēlēs, bija 14. pozīcijā pasaules čempionātā pieaugušajiem un 12. vietā Eiropas čempionātā. Savukārt pasaules junioru meistarsacīkstēs viņš palika astotais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!