Foto: Reuters/Scanpix
Norvēģijas distanču slēpošanas vīru kvartets piektdien Lahti, Somijā, triumfēja pasaules čempionāta 4x10 kilometru stafetes sacensībās.

Par pasaules čempioniem tika kronēti Dīdriks Tensets, Niklass Dīrheugs, Martins Junsrūds Sunbī un Finns Hogens Krogs.

Norvēģijas sportisti stafetes sacensībās uzvarējuši jau deviņus pasaules čempionātus pēc kārtas, kas ir ilgākā sērija distanču slēpošanā. Zīmīgi, ka šī sērija iesākās 2001.gadā Lahti, kur patlaban norisinās šī gada pasaules čempionāts, bet pirms tam 1999.gadā par čempioni tika kronēta Austrija.

Līdz pat sacensību 28.kilometram norvēģi slēpoja plecu pie pleca ar krieviem, bet trešā etapa beigās Sunbī sāka atrāvienu, Krogam stafeti nododot ar 17,7 sekunžu handikapu pār Sergeju Ustjugovu. Līdz finišam Ustjugovs sadeldēja norvēģu pārsvaru, taču Krogs nosargāja pirmo pozīciju un Norvēģijas kvartets varēja svinēt uzvaru.

"Ustjugovs aiz muguras ir pats sliktākais scenārijs, ko var iedomāties. Martins man nodeva stafeti ar pietiekami lielu pārsvaru. Apstākļi bija ļoti slikti, bija smagi jācīnās," sniegotās sacensības komentēja Krogs.

Savukārt Sunbī secināja, ka bijusi mežonīga cīņa līdz pat finišam. "Tas ir neticami. Tās ir labākās sacensības, kuras jebkad esmu redzējis," atzīmēja Sunbī.

Norvēģi finišā krievus apsteidza par 4,6 sekundēm, bet trešās vietas ieguvēji zviedri čempioniem zaudēja divas minūtes un 31,8 sekundi. Zviedri 1,2 kilometrus pirms finiša kopā ar somiem slēpoja par trešo pozīciju, taču mājinieki līdz finišam atbira, bet duelī par bronzu iesaistījās šveicieši, kuri no goda pjedestāla atpalika divas sekundes desmitdaļas.

Kā vēstīts, ceturtdien arī dāmu stafetē par čempionēm kļuva norvēģietes.

Norvēģu distanču slēpotāji pasaules čempionātos izcīnījuši 250 medaļas, kas ir ceturtais lielākais skaits ziemas sporta veidu meistarsacīkstēs. Par vienu godalgu vairāk ir dienvidkorejiešu šorttrekistiem, 366 medaļas izcīnījuši Nīderlandes ātrslidotāji, bet 286 cēlmetāli ir Austrijas kalnu slēpotājiem.

Sestdien dāmas sacentīsies 30 kilometru distancē brīvajā stilā, bet svētdien kungi spēkosies 50 kilometros. Svētdien Lahti noslēgsies pasaules čempionāts distanču slēpošanā, ziemeļu divcīņā un tramplīnlēkšanā ar slēpēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!