Foto: RIA Novosti/Scanpix
2026.gada Milānas-Kortīnas ziemas olimpisko spēļu ledus trases atjaunošana varētu izmaksāt 61 miljonu eiro.

Šonedēļ Veneto reģiona galva Luka Zaja prezentēja Starptautiskajai Bobsleja un skeletona federācijai (IBSF) Kortīnas d'Ampeco trases atjaunošanas plānu.

2026.gada olimpisko spēļu trase tiks veidota vietā, kur atradās Eudžēnio Monti vārdā nosauktā trase, kurā notika 1956.gada olimpisko spēļu sacensības un kas tika slēgta 2008.gadā.

IBSF ziņo, ka trases atjaunošana, tajā skaitā nepieciešamie demontāžas darbi, varētu izmaksāt 61 miljonu eiro, no kuriem reģions varētu segt apmēram piecus miljonus eiro. Trases rekonstrukciju paredzēts veikt līdz 2024.gada beigām vai 2025.gada sākumam.

"IBSF atbalsta šo projektu un mēs vēlamies, lai trase pastāvīgi tiktu izmantot starptautisko sacensību rīkošanā," saka IBSF prezidents Ivo Feriāni.

Itālijas mediji vēsta, ka trasi plānots saīsināt no 1,7 līdz 1,4 kilometriem un veidot tehniski sarežģītāku pirmo sekciju. Bez sacensībām to plānots izmantot arī tūristu braucieniem ziemā un vasarā.

Milānas-Kortīnas kandidatūra balsojumā par 2026.gada ziemas olimpisko spēļu rīkošanu pārspēja Stokholmu, kas ledus renes sporta veidu uzņemšanu bija uzticējusi Siguldai.

2022.gada ziemas olimpiskās spēles norisināsies Pekinā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!