Foto: LETA

Latvijas šorttrekisti Roberts Krūzbergs un Reinis Bērziņš piektdien Polijas pilsētā Gdaņskā iekļuva Eiropas čempionāta pusfinālā 1500 metru distancē, bet Annai Jansonei būs jāpiedalās gandarījuma slidojumā.

Bērziņš uzvarēja savā priekšslidojumā, sasniegdams rezultātu divas minūtes un 22,251 sekunde.

Krūzbergs finišēja otrais, nīderlandietim Jensam van Tvoutam, kurš finišēja divās minūtēs un 19,539 sekundēs, zaudējot 0,116 sekundes.

Pusfinālā uzreiz iekļuva katra no septiņiem slidojumiem divi ātrākie šorttrekisti, kā arī pieci ātrākie trešo vietu ieņēmēji.

Sievietēm Jansone savā slidojumā ar rezultātu divas minūtes un 44,897 sekundes finišēja ceturtā piecu sportistu konkurencē, no trešās vietas ieguvējas bulgārietes Katrinas Manoilovas, kura iekļuva pusfinālā, atpaliekot 2,329 sekundes.

Pusfinālā iekļuva pirmo triju vietu ieguvējas un ātrākā ceturtās vietas īpašniece.

Sestdien Jansone cīņu par iekļūšanu pusfinālā turpinās gandarījuma sacensībās.

Pēc tam Krūzbergs un Bērziņš iekļuva Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā 500 metru distancē, bet Annai Jansonei būs jāpiedalās gandarījuma slidojumā.

Bērziņš uzvarēja savā priekšslidojumā, sasniegdams rezultātu 42,202 sekundes, bet Krūzbergs to pašu paveica, finišēdams 42,118 sekundēs.

Pusfinālā uzreiz iekļuva katra no deviņiem slidojumiem divi ātrākie šorttrekisti.

Sievietēm Jansone savā slidojumā ar rezultātu 47,327 sekundes finišēja ceturtā piecu sportistu konkurencē, no otrās vietas ieguvējas ukrainietes Jelizavetas Sidorko, kura iekļuva ceturtdaļfinālā, atpaliekot 2,582 sekundes.

Ceturtdaļfinālā iekļuva pirmo divu vietu ieguvējas un četras ātrākās trešās vietas īpašnieces.

Sacensības 500 metros tiks turpinātas sestdien.

Dienas turpinājumā Krūzbergs un Bērziņš iekļuva ceturtdaļfinālā 1000 metru distancē, bet Jansonei būs jāpiedalās gandarījuma slidojumā šajā distancē.

Bērziņš uzvarēja savā priekšslidojumā, sasniegdams rezultātu minūte un 29,732 sekundes, bet Krūzbergs to pašu paveica, finišēdams minūtē un 30,210 sekundēs.

Pusfinālā uzreiz iekļuva katra no deviņiem slidojumiem divi ātrākie šorttrekisti.

Sievietēm Jansone savā slidojumā ar rezultātu minūte un 38,797 sekundes finišēja ceturtā piecu sportistu konkurencē, no otrās vietas ieguvējas polietes Gabrielas Topolskas, kura iekļuva ceturtdaļfinālā, atpaliekot 3,386 sekundes.

Ceturtdaļfinālā iekļuva pirmo divu vietu ieguvējas un četras ātrākās trešās vietas īpašnieces.

Sacensības 1000 metros tiks turpinātas svētdien.

Oktobra beigās Monreālā notikušajā Pasaules kausa pirmajā posmā Krūzbergs triumfēja 1000 metros un sagādāja Latvijai pirmo zelta godalgu šāda ranga sacensībās. Bērziņš, startējot 1000 metru otrajā distancē, izcīnīja ceturto vietu. Nedēļu vēlāk Soltleiksitijā Bērziņš izcīnīja bronzu 1500 metros un arī tika pie savas pirmās godalgas karjerā.

Decembrī ceturtajā posmā Almati Krūzbergs izcīnīja vēl vienu medaļu 1000 metros, iegūstot bronzas godalgu.

Šajā sezonā Pasaules kausā iecerēti vēl divi posmi: 3.-5.februārī Vācijas pilsētā Drēzdenē un 10.-12.februārī Nīderlandes pilsētā Dordrehtā. Pasaules meistarsacīkstes no 10. līdz 12.martam plānotas Dienvidkorejas galvaspilsētā Seulā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!