Foto: AP/Scanpix/LETA
ASV sportiste Mikaēla Šifrina svētdien Pasaules kausā kalnu slēpošanā piekāpās vācietei Lēnai Dirrai, tādējādi titulētāko slēpotāju sarakstā vēl nepanākot leģendāro zviedru Ingemāru Stēnmarku.

Čehijā notikušajās Pasaules kausa sacensībās slalomā Šifrina cīnījās par savu 86. uzvaru karjerā, kas viņai ļautu panākt Stēnmarku, kura ziedu laiki bija pagājušā gadsimta septiņdesmitajos un astoņdesmitajos gados.

Šajā otrdienā 27 gadus vecā Šifrina kļuva par titulētāko kalnu slēpotāju sieviešu konkurencē, ar 83 uzvarām Pasaules kausā apsteidzot savu tautieti Lindsiju Vonu, kura ir noslēgusi savu karjeru.

Svētdien pirmajā braucienā Šifrina bija pārliecinoši ātrākā, vicelīderi Dirru apsteidzot par 0,67 sekundēm, bet vēl 0,18 sekundes atpalika 19 gadus vecā horvātiete Zrinka Ļutiča.

Otrajā braucienā amerikāniete uzrādīja 14. rezultātu, summā atkāpjoties uz otro pozīciju nieka sešas sekundes simtdaļas aiz Dirras. Ļutiča pirmo reizi karjerā Pasaules kausā kāpa uz goda pjedestāla, izcīnot trešo vietu ar 0,49 sekunžu deficītu pret uzvarētāju.

Šifrina svētdien nodrošināja savu septīto Mazo kristāla globusu karjerā slaloma disciplīnā, pirms sezonas pēdējām divām sacensībām vicelīderi kopvērtējumā Vendiju Holdeneri no Šveices apsteidzot par 255 punktiem. Vienās sacensībās sportisti maksimāli var iegūt 100 punktus Pasaules kausa kopvērtējumā.

Šajā pašā kalnu kūrortā Šifrina pirms 12 gadiem 15 gadu vecumā debitēja Pasaules kausā. Sestdien notikušajās slaloma sacensībās amerikāniete dominēja abos braucienos un svinēja savu 85. uzvaru karjerā.

Nākamās Pasaules kausa sacensības būs pēc nepilna mēneša, līdz ar to Šifrinai rekorda atkārtošana un pārspēšana jāatliek uz sezonas turpinājumu pēc pasaules čempionāta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!