Foto: Publicitātes foto
Pēc dažādiem šķēršļiem pārlidojumos, pēc reisu novēlojumiem un kavējumiem no Kanādas pilsētas Ričmondas beidzot Rīgā sagaidīti pasaules čempioni ratiņkērlingā jauktajiem pāriem – Poļina Rožkova un Agris Lasmans – un pārējā komanda, informēja Latvijas Kērlinga asociācija.

Naktī uz 13. martu pasaules čempionātā tika izcīnīta pirmā zelta medaļa Latvijas kērlinga vēsturē. Ričmondā Latvijas jauktā pāra izlase ratiņkērlingā – Poļina Rožkova, Agris Lasmans, treneris Erki Lills un trenera asistents Aleksandrs Dimbovskis – fināla spēlē guva uzvaru, pieveicot ASV sportistus.

Agris Lasmanis Rīgā ielidoja otrdienas vakarā kopā ar pārējo komandu. Savukārt Poļina Rožkova atgriezās dažas stundas vēlāk – mirkli pirms pusnakts. Godalgotie kērlingisti un citi Latvijas ratiņkērlinga izlases spēlētāji lidostā tika sagaidīti sirsnīgā, priecīgā atmosfērā. Sagaidītāju vidū netrūka vistuvāko līdzjutēju un atbalstītāju – gan draugu un tuvinieku, gan pārstāvju no Latvijas Kērlinga asociācijas, Latvijas Paralimpiskās komitejas un tās ģenerālsponsora "Mēness aptieka".

"Noguruši, bet lepni un laimīgi – tā var raksturot mūsu izcilos ratiņkērlingistus pēc vairāk nekā 30 stundu ilgušā sarežģītā lidojuma mājup," rakstīja Latvijas Kērlinga asociācijas preses dienests.

Rīgas lidostā Agris Lasmans atzina, ka ir lepnums par Latviju un lieliska sajūta, uzvarot pat lielo valstu izlases: "Sajūta ir ļoti laba. Tagad priecājos, ka beidzot esam mājās. Jāatpūšas. Dienā bija pat četras spēles, kas prasīja lielu spēku. Paldies arī komandas biedriem un treneriem par nepieciešamo atbalstu un uzmundrinājumu."

Savukārt Poļina Rožkova pastāstīja par sarežģīto ceļu uz augstākā kaluma medaļu: "Šajā čempionātā bija daudz problēmu. Mans partneris Aleksandrs Dimbovskis, ar kuru bija jāstartē turnīrā jauktajiem pāriem, salauza abas kājas. Mēs bijām lielu enerģiju ieguldījuši, lai startētu kopā. Nācās ātri mainīt sastāvu. Treneris Erki Lilla paveica izcilu darbu – un mēs ar Agri Lasmanu beidzot saņēmām to, kas mums pienākas: zelta medaļu pasaules čempionātā. Apstākļi saveda mūs ar Agri sacensībās atkal kopā, un tas bija ļoti veiksmīgi."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!