Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) iepriekšējo divu sezonu čempionvienības Kazaņas "Ak Bars" slovāku uzbrucējs Marsels Hosa nākošajā sezonā varētu atgriezīsies Latvijas klubā Rīgas "Dinamo", atklājis Krievijas komandas darbinieks.

Kā zināms, Hosa "Dinamo" komandā spēlēja no 2008. līdz 2010.gadam, bet pirms pagājušās sezonas pārgāja uz Kazaņas klubu.

"AK Bars" galvenais treneris Zinetula Biļaļetdinovs esot neapmierināts ar slovāka sniegumu laukumā.

"Biļaļetdinovs nav pārāk apmierināts ar Marsela spēli," portālam "lifesports.ru" pastāstīja viens no komandas darbiniekiem. "Hosu komandā paņēma ar domu, lai viņš spēlētu pirmajā maiņā, taču viņš, galvenokārt, cīnījās otrajā vai trešajā maiņā. Tāpat arī ne tik bieži guva vārtus."
Pašam Hosam gan nebūtu iebildumi atgriezties Rīgā, jo viņš grib būt viens no komandas līderiem.

Vēl Latvija ir daudz tuvāk viņa dzimtenei Slovākijai nekā Kazaņa, kas hokejistam esot svarīgi.

Slovāks visu sezonu arī sazinājies ar bijušajiem komandas biedriem, bet "Dinamo" vadība darot visu, lai Hosa atgrieztos Rīgā.

Par Hosas pāreju abas komandas esot gandrīz vienojušās, vēsta "Life Sports". Šajā darījumā lielu lomu spēlē latviešu uzbrucējs Lauris Dārziņš, kurš varētu pievienoties "Ak Bars" vienībai.

Kā ziņots, Hosa marta beigās runas par viņa atgriešanos Rīgā nodēvēja par izdomājumu.

Tagad Hosa ar Slovākijas hokeja izlasi gatavojas pasaules čempionātam, kas no 29.aprīļa līdz 15.maijam pirmo reizi notiks viņa dzimtenē
Slovākijas izlase pasaules čempionātā spēlēs vienā apakšgrupā ar Krievijas, Vācijas un Slovēnijas izlasēm.

Kā ziņots, 2009./2010.gada sezonā Rīgas "Dinamo" sastāvā Hosa ar 35 precīziem metieniem 56 spēlēs kļuva par KHL regulārā čempionāta labāko vārtu guvēju.

Kā ziņots, šīs sezonas Gagarina kausa izcīņas Austrumu konferences pusfinālsērijā iepriekšējo divu sezonu līgas čempionvienība "Ak Bars" ar 1-4 piekāpās Ufas "Salavat Julajev" komandai.

Šīs sezonas 51 regulārā čempionāta spēlē Hosa tika pie 16 vārtiem un 15 rezultatīvām piespēlēm, kļūstot par komandas sesto rezultatīvāko spēlētāju. Savukārt astoņās Gagarina kausa spēlēs Hosa guva divus vārtus un izpildīja trīs rezultatīvas piespēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!