Foto: F64

Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē trešdien pret latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvēto Ukrainas komandu Doņeckas "Donbass" piedzīvoja pelnītu zaudējumu, kamēr mājinieki tika pie likumsakarīgas uzvaras, uzskata rīdzinieku galvenais treneris Peka Rautakallio.

Aizvadītajā mačā "Dinamo" piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 2:4 (1:2, 1:0, 0:2).

Doņeckas kluba galvenais treneris ir Latvijā labi zināmais slovāku speciālists Jūliuss Šuplers, kurš iepriekš trīs sezonas vadīja arī Rīgas "Dinamo", bet vienības vārtsargu treneris ir Latvijas speciālists Sergejs Naumovs.

"Mājinieki šodien guva pelnītu uzvaru. Mēs spējām radīt daudzas vārtu gūšanas iespējas, taču nepratām tās realizēt," jau kārtējo reizi uz "Dinamo" nespēju realizēt pašu radītās iespējas norādīja Rautakallio. "Savukārt pretinieks savus momentus realizēja un galu galā guva uzvaru nesošos vārtus."

"Doņeckas klubam ir četri spēlētāji no Nacionālās hokeja līgas (NHL). Šoreiz viņi pierādīja savu meistarību, kas arī noteica spēles rezultātu," piebilda somu speciālists, kurš izcēlis, ka starpsezonas laikā "Donbass" kā komanda veikusi kardinālas izmaiņas.

Savukārt Šuplers pēc mača izteica pateicību saviem spēlētājiem, kuri prata mača beigās nodrošināt uzvaru.

"Pēc tam, kad izvirzījāmies vadībā ar 2:0, pieļāvām vairākas kļūdas. Mums gāja ļoti smagi, mačs bija saspringts. Lielāko daļu cīņas aizvadījām ar trim uzbrukuma maiņām," izcēla Šuplers. "Lai arī tas mūs ļoti nogurdināja, spēlētāji parādīja raksturu un visu laiku tiecās pēc uzvaras."

Tāpat Šuplers izteica cerību, ka pirmā savā laukumā izcīnītā uzvara komandai dos papildu psiholoģisko stimulu.

Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 13 punktiem 12 spēlēs pašlaik ieņem desmito vietu, bet "Donbass" ar 13 punktiem 11 mačos atrodas 12.pozīcijā.

Pēc šīs spēles Rīgas "Dinamo" nākamās trīs cīņas aizvadīs savā laukumā. Sākot ar piektdienu, Latvijas klubs ik pēc dienas pauzes uzņems Čehovas "Vitjaz", Čerepovecas "Severstaļ" un Minskas "Dinamo" komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!