Foto: LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" pēc abpusējas vienošanās pārtraukusi līgumattiecības ar amerikāņu uzbrucēju Robu Šrempu, vēsta kluba oficiālā mājaslapa internetā.

Šremps 15.novembra vakarā tika izilkts atteikumu draftā, kas nozīmē, ka tuvāko 48 stundu laikā jebkura KHL komanda varēja iegūt viņu savā īpašumā. Tā kā neviens klubs interesi neizrādīja, Šremps tika nosūtīts uz "Dinamo" fārmklubu "Liepājas metalurgs", kuras rindās aizvadīja vienu spēli.

26 gadus vecais uzbrucējs šajā sezonā "Dinamo" sastāvā ir piedalījies 21 spēlē, kurā guva vienus vārtus un izdarīja piecas rezultatīvas piespēles, nopelnot arī 6 soda minūtes un negatīvu lietderības koeficentu –1. Viņš vidēji mačā izdarīja divus metienus un uzvarēja 48,3% iemetienu, laukumā spēlē pavadot 14:38 minūtes.

Savu hokejista karjera viņš iesāka savā dzimtajā pilsētā, bet 16 gadu vecumā pārcēlās uz Ontārio Hokeja līgu (OHL) Kanādā, kur četru sezonu laikā divu komandu ("Mississauga Ice Dogs" un "London Knights") sastāvā regulārajā čempionātā aizvadīja 247 spēles (154 vārti un 230 rezultatīvas piespēles), bet "play-off" 54 spēles (31 piespēles un 59 rezultatīvas piespēles), izcīnot arī Kanādas junioru hokeja galveno balvu – Memoriālo kausu (CHL čempioni).

Turklāt viņš savulaik ir ieguvis arī veselu virkni OHL un CHL individuālo balvu. Pēc spīdošās karjeras Kanādas junioru hokeja līgā 2004. gadā NHL jauno spēlētāju draftā viņu 1. kārtā ar kopējo 25. numuru izvēlējās Edmontonas "Oilers".

2006/2007. gada sezonas nākamos 5 gadus aizvadīja NHL un AHL klubos, pēdējās divās sezonās praktiski visu laiku spēlējot pasaules spēcīgākajā līgā.

NHL regulārajā čempionātā karjeras laikā viņš aizvadīja 114 spēles, kurās guva 20 vārtus un izdarīja 34 rezultatīvas piespēles. AHL viņš aizvadījis 217 spēles, guvis 47 vārtus un izdarījis 125 rezultatīvas piespēles.

Iepriekšējo sezonu Šremps aizvadīja Zviedrijas Elites sērijas klubā "Modo Hockey"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!