Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Ar Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" spēli ceturtdien uzvarētajā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mača pret mājiniekiem Minskas "Dinamo" viesu vienības galvenā trenera pienākumu izpildītājs Artis Ābols neesot apmierināts, bet ar mača gala rezultātu gan.

Kā zināms, Rīgas komanda pirmajā 2013.gada spēlē viesos uzvarēja Minskas vienību ar 3:2 (2:0, 0:1, 1:1).

Pēc spēles Ābols, lūgts raksturot aizvadīto maču, citēja leģendāro Vladimiru Jurzinovu.

"Iespējams, mūsu pūliņi attaisnojās un pagātnes neveiksmju rēķina. Sezonas sākumā spēlējām labi, bet punkti nenāca. Tagad nespēlējām īpaši labi, bet trīs punktus paņēmām," Minskas komandas mājaslapā citēts Ābols. "Pēc šādiem mačiem atceros, ko reiz teica Jurzinovs - ar rezultātu esmu apmierināts, bet ar spēli gan nē."

Kad trešās trešdaļas sākumā rīdzinieki zaudēja otros vārtus, Ābols nekavējoties pieprasījis pusminūtes pārtraukumu. Vaicāts, ko viņš tā laikā spēlētājiem teica, treneris bija lakonisks.

"Teicu, lai spēlētāji beidzot sāk kustēties un uzbrucēji palīdz komandas biedriem aizsardzībā," aizkulises atklāja Ābols.

Tikmēr mājinieku galvenais treneris Aleksandrs Andrijevskis, ka komanda bijusi emocionāli iztukšota pēc pēdējām 2012.gada spēlēm un tādēļ arī piedzīvota neveiksme.

"Komanda šodien bija iztukšota. Piecas minūtes pirms trešās trešdaļas beigām paskatījos puišiem acīs - nekādas dzirkstelītes. Pašlaik man nav ideju, kā to labot, bet vēl līdz nākamajai spēli priekša vesela nakts," sacīja Andrijevskis.

Rīgas komandas uzvara bija arī ļoti laba dāvana komandas galvenā trenera pienākumu veicējam Ābolam, kuram ceturtdien apritēja 40 gadi.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 42 punktiem 40 spēlēs pacēlās uz 12.vietu Rietumu konferencē. 12 spēles pirms regulārā čempionāta beigām rīdzinieki no izslēgšanas spēļu zonas atpaliek par desmit punktiem. Savukārt Minskas "Dinamo" ar 51 punktu saglabāja devīto vietu Rietumu konferencē.

Jau vēstīts, ka regulārajā čempionātā katra komanda ar katru tiksies divas reizes, bet ar vienu vienību - četras reizes. Rīgas "Dinamo" četras reizes sacentīsies ar Minskas "Dinamo". Kopumā regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 52 mačiem - pa 26 spēlēm savā laukumā un izbraukumā.

Rīgas "Dinamo" komandai šosezon izvirzīti visaugstākie mērķi, proti, izcīnīt Gagarina kausu. Savukārt minimālais komandas uzdevums ir iekļūšana izslēgšanas spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!