Foto: F64
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" svētdien zaudējumā Doņeckas "Donbass" vienībai atkal neprecīzi saspēlējās un noraidījās pretinieku zonā, pēc mača atzina rīdzinieku aizsargs Metjū Karls.

Atgādinām, ka Rīgas klubs savā laukumā ar rezultātu 1:4 (1:2, 0:1, 0:1) zaudēja Ukrainas vienībai "Donbass", ko pārstāv latviešu aizsargs Oskars Bārtulis.

"Jā, visu sezona atkārtojās viens un tas pats. Jāsāk jau ar to, ka spēlē mēs nevaram gūt vairāk par vieniem vārtiem. Iesākām šo maču labi, pirmo periodu, lai arī zaudējām izskaņā, manuprāt, aizvadījām labu," "Dinamo" mājaslapā citēts Karls. "Tad, spēlei turpinoties, kļūdas palika vairāk, bet mūsu sniegums tikai pasliktinājās. Ja spēlē gūsti tikai vienus vārtus - Tu nevari uzvarēt."

Zaudējuma galvenais iemesls bijis "Dinamo" visas sezonas garumā ierastās kļūdas: "Pat grūti teikt, kāpēc mēs tā salūzām. Pēc pirmā perioda runājām, ka jāturpina spēlēt tā, kā iesākām pirmo trešdaļu. It kā sākām labi, centāmies. Arī pretinieks otro trešdaļu iesāka ļoti labi, mēs netikām viņiem līdzi. Varbūt bija centīgāki. Tad mums atkal sākās tās muļķīgās kļūdas - neprecīzas piespēles, noraidījumi pretinieku zonā."

Aizvadītajā mačā izgājienu viens pret vārtsargu nerealizēja "Dinamo" uzbrucējs Aleksandrs Žirū. Sākotnēji izskatījās, ka Žirū guva vārtus, tomēr video atkārtojumā bija redzams, ka uzbrucējs trāpīja pa vārtu pārliktni.

"Brīdī, kad Žirū meta ripu vārtos, tiešām bija sajūta, ka ar šiem vārtiem varam spēli arī uzvarēt. Bet tie netika ieskaitīti, rokas nolaižas. Ja vārti tiktu gūti, tas būtu bijis labs grūdiens," stāstīja Karls. "Žēl, ka ripa vārtos tomēr nebija. Bet, kā jau teicu, vārti ir jāgūst laicīgāk un vairāk par vieniem, lai varētu spēli uzvarēt."

HL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 42 punktiem 41 spēlē ieņem 12.vietu. 11 spēles pirms regulārā čempionāta beigām rīdzinieki no izslēgšanas spēļu zonas atpaliek par 12 punktiem. Savukārt "Donbass" ar 55 punktiem ieņem septīto vietu Rietumu konferencē.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!