Foto: LETA

Problēmas ar mikroklimatu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandā Rīgas "Dinamo" radās pēc tam, kad starpsezonā par vienības kapteini tika iecelts aizsargs Guntis Galviņš, uzskata kluba valdes loceklis Zigmārs Priede.

Pēc tam, kad starpsezonā Rīgas "Dinamo" komandu atstāja pieredzējušais Sandis Ozoliņš, tā brīža galvenais treneris Peka Rautakallio par jauno kapteini iecēla Galviņu. Viņš šajā postenī palika līdz decembra vidum, kad jaunais galvenā trenera pienākumu izpildītājs Artis Ābols kapteiņa amatā nozīmēja Mārtiņu Karsumu.

Plašas diskusijas par slikto mikroklimatu Rīgas "Dinamo" komandā izplatījās pēc vairākām bijušā vienības hokejista Kaspara Daugaviņa intervijām, kurās viņš to nosauca par vienu no galvenajiem vienības šīs sezonas neveiksmju cēloņiem. Daugaviņš uzsvēra, ka iepriekšējās sezonās mikroklimats Latvijas komandā esot bijis ievērojami labāks.

"Pamats problēmām ar mikroklimatu tika ielikts ar bijušā galvenā trenera gandrīz vienpersonisku lēmumu kapteiņa izvēlē," sanāksmē ar vienības līdzjutējiem izteicās kluba valdes loceklis Zigmārs Priede. "Viņš tā izvēlējās un tā bija ļoti nopietna kļūda, kas ir labota."

"Šobrīd mikroklimats komandā ir kardināli mainījies. Uz labo pusi," uzsvēra Priede.

Pēdējā laikā arvien uzskatāmāk kļūst redzams, ka Ābols nav apmierināts ar Galviņa sniegumu un attieksmi. Aizsargs, kurš izdarījis trešo lielāko metienu skaitu komandā, pēdējā laikā regulāri paliek ārpus pieteikuma un reizi pat netika paņemts arī uz izbraukuma spēli.


Tāpat ik pa laikam sociālajos tīklos izskan informācija arī no komandas iekšienes par ļoti nepatīkamo Galviņa raksturu, bet bijušais vienības leģionārs Robs Šremps pat aizsargu raksturoja kā "KHL gada žurku, kuram garšo siers un patīk aprunāt komandas biedrus".

Galviņš, kurš laukumā nav devies kopš 6.janvāra, šosezon piedalījies 40 spēles, izceļoties ar trīs gūtajiem vārtiem, 11 rezultatīvām piespēlēm un negatīvu lietderības koeficientu -8. Galviņam ir lielākais vidējais spēles laiks komandā - 22 minūtes un 22 sekundes ik mačā - un viens no sliktākajiem lietderības koeficientiem.

Pagājušajā vasarā Galviņš bija viens no pieprasītākajiem Rīgas "Dinamo" hokejistiem, bet vienībai izdevās vienoties ar aizsargu par līguma pagarināšanu vēl uz divām sezonām. Līdz ar to aizsargs, visticamāk, Latvijas komandā paliks arī nākamajā sezonā.

Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 45 punktiem 45 spēlēs ieņem 13.vietu. Septiņas spēles pirms regulārā čempionāta beigām rīdzinieki no izslēgšanas spēļu zonas atpaliek par 14 punktiem, saglabājot vien teorētiskas izredzes iekļūt izslēgšanas cīņās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!