Foto: F64

Rīgas "Dinamo" neplāno mainīt spēlētāju komplektēšanas principus, tādēļ komandas pamatkodols arī turpmāk būs spēcīgi Latvijas hokejisti, piektdien teica Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba padomes priekšsēdētājs Juris Savickis.

"Dinamo" pašreizējo sezonu Savickis sarunā Latvijas Televīzijā atzina par neveiksmīgu, taču uzsvēra, ka klubā mērķtiecīgi strādās, lai gūtu panākumus nākamajā sezonā. Kardinālas pārmaiņas Savickis nesteidzās solīt, un paskaidroja, ka komandas darbības izvērtēšana vēl ir priekšā, un tā notiks pēc sezonas beigām.

No junioriem "Dinamo" ir izauguši lieliski spēlētāji, un tas vairo interesi arī par citu KHL klubu gaitām, sacīja Savickis. Viņš uzsvēra, ka Latvijas izlasē olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā būs deviņi "Dinamo" hokejisti un vēl trīs, kas savulaik Latvijas klubā spēlējuši. Savickis ir pārliecināts, ka individuāli tik labu spēlētāju Latvijas izlasē nekad iepriekš nav bijis, bet jautājums ir salikt viņus pareizi kopā, lai gūtu uzvaras.



Kluba budžets uz nākamo "Dinamo" sezonu jau ir sagatavots, un tas būs nedaudz lielāks kā pašreizējā sezonā, teica Savickis. "Komanda būs labāka," cerīgi uz nākamo sezonu raudzījās Savickis. "Sports ir sports, zaudējumi nāk un iet. Uzvaras būs," viņš teica.

Savickis cer, ka KHL Cerību kausā katrs "Dinamo" spēlētājs gribēs reabilitēties skatītāju priekšā. Šogad "Dinamo" skatītāju bijis mazāk nekā iepriekšējās četrās sezonās, taču Savickis uzskata par nepareizu, ka spēlētāju alga nemainās atkarībā no arēnas tribīņu aizpildījuma, jo komanda spēlē līdzjutējiem. Akcionāriem tādējādi jāieliek papildu nauda, ko komanda neatpelna ar skatītāju biļetēm, paskaidroja kluba padomes priekšsēdētājs.

Arī jautājumu par kluba galveno treneri "Dinamo" risinās pēc sezonas beigām. Savickis teica, ka tā apsolījis pašreizējam galvenā trenera pienākumu veicējam Artim Ābolam. Savickis arī atturējās teikt, vai par "Dinamo" galveno treneri varētu kļūt Latvijas valstsvienības vadītājs Teds Nolans.

Savickis kā humoru raksturoja pieņēmumu, ka "Dinamo" neveiksmes šosezon izraisīja numeroloģijas principu neievērošana.

Jau ziņots, ka Rīgas "Dinamo" trīs spēles pirms KHL regulārās sezonas noslēguma ir pēdējā vietā Rietumu konferencē, pirmo reizi paliekot bez tiesībām piedalīties izslēgšanas spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!