Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" lauzis līgumu ar pieredzējušo uzbrucēju Ģirtu Ankipānu, vēsta līgas oficiālā mājaslapa internetā.

Kā vēsta "Dinamo", tad līgums lauzts pēc abpusējas vienošanās, un 37 gadus vecais Ankipāns sezonu noslēgs "Liepājas metalurgs" komandā, kas spēlē Baltkrievijas atklātajā čempionātā.

Šajā sezonā Ankipāns Rīgas "Dinamo" komandā aizvadījis 18 spēles, kurās guva vienus vārtus.


Rīgas klubā Ankipāns spēlēja kopš tā dibināšanas 2008.gadā. Šīs vienības rindās viņš kopā regulārajā čempionātā un "play-off" piedalījās 223 spēlēs (202 + 21), kurās guva 31 vārtus un atdeva 43 rezultatīvas piespēles, nopelnot negatīvu lietderības koeficentu -1 un 126 soda minūtes, kā arī vidēji laukumā pavadot 14:14 minūtes.

Rīga "Dinamo" šajā sezonā jau pametuši trīs hokejisti. Vispirms uz Prāgas "Lev" pārgāja Aleksandrs Ņiživijs, bet aizsargs Metjū Karls pārvcēlās uz Šveici. Savukārt ceturtdien pēc abpusējas vienošanās līgums tika lauzts ar Aleksandru Žirū, kurš pievienojās Šveices Klotenes "Flyers". Atgādinām, ka Rīgas "Dinamo" izskata iespēju uz citu komandu aizmainīt Miku Indraši, Mārtiņu Karsumu un Polu Šekuru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!