Foto: Privātais arhīvs
Rīgā dzimušais Krievijas šovmenis Valdis Pelšs ievietots slimnīcā Maskavā saistībā ar spēcīgām sāpēm krūšu rajonā, ziņo Krievijas mediji.

54 gadus vecais Pelšs, kurš Krievijā pazīstams kā vairāku populāru TV šovu un privātu pasākumu vadītājs, nonācis slimnīcā, kur viņam tiek veikti izmeklējumi. Aģentūra "Tass" vēsta, ka šovmenis šo ziņu apstiprinājis.

Pelšam, kuru publika vislabāk zina kā izklaidējošā raidījuma "Uzmini melodiju!" seju, jau ilgāku laiku ir veselības problēmas. Nesen viņš pārcietis mikroinsultu, iepriekš viņam veikta arī sirds stentēšana, bet pirms 12 gadiem Pelšs atlaba no smaga pankreatīta uzliesmojuma, ko veicinājusi ilgstoši novārtā atstāta aizkuņģa dziedzera veselība. Kopš tā laika šovmenis atteicies no alkohola lietošanas un trekna ēdiena.

Pelšam ir radniecīgas saites ar Latviju – viņa tēvs, žurnālists Eižens Pelšs pēc tautības ir latvietis, dzimis Latgalē. Māte, inženiere Ella, ir Maskavā dzimusi ebrejiete. Pats Pelšs savulaik izteicies, ka sevi vairāk izjūt kā latvieti, nevis ebreju.

Saskaņā ar internetā pieejamo informāciju, Pelšam ir tikai Krievijas pilsonība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!